Tritel en Fieber fuseren na overname door investeerder Vortex

20 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Benelux private equity-investeerder Vortex Capital Partners heeft Tritel en Fieber overgenomen, twee telecom- en IT-serviceproviders uit Nederland. Met de samenvoeging van de twee bedrijven creëert de in Amsterdam gevestigde investeerder een van de grotere B2B-serviceproviders voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland. 

Tritel en Fieber zijn beiden telecom- & IT-dienstverleners die voice-over-IP (VoIP), internettoegang, mobiele telecom, cloud-oplossingen en andere IT-producten leveren aan een breed scala van Nederlandse bedrijven en ondernemers, voornamelijk gericht op mkb-bedrijven. Beide organisaties – Tritel is gevestigd in Alkmaar en Fieber in Amstelveen – hebben de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, als gevolg van toenemende digitalisering in de markt.

Zo is bijvoorbeeld het gebruik van internetdiensten vandaag de dag noodzakelijk geworden voor de diensten en activiteiten van bedrijven, en zowel Tritel als Fieber richten zich op de levering van high-speed internetdiensten via glasvezelnetwerken. Verder, in een tijd waarin veel bedrijven digitale transformatie omarmen, spelen onderwerpen als werken in de cloud en beheerde spraak een steeds bepalendere rol in de manier waarop organisaties opereren en hun bedrijfsvoering organiseren. 

“Door deze twee bedrijven te combineren, ontstaat een Nederlandse koploper in de branche. Beide managementteams hebben goed werk geleverd door zich te richten op schaalbaarheid en omzetgroei”, aldus Evert Jan de Groot, partner bij Vortex Capital Partners. De deal werd gefinancierd uit de zogeheten 'Growth Stage Buy-out Fund II', die in december vorig jaar werd gelanceerd en een totale omvang heeft van €35 miljoen. Deze gelden zijn beschikbaar voor overnamedoelen in de Benelux, met waarden variërend van €5 miljoen tot €25 miljoen.

Telecom en IT-servicesproviders Tritel en Fieber fuseren na overname door investeerder Vortex

De overname van de twee Nederlandse bedrijven komt een maand nadat Vortex het Duitse GWLISTE.de overnam, een website voor tweedehands autoverkopen. Het nieuwe platform is samengevoegd met CarsOnTheWeb (in 2017 ingelijfd door Vortex), een B2B-online veilinghuis voor gebruikte auto's. Samen hebben de twee partners ambitieuze plannen opgesteld: ze willen de komende jaren maar liefst 100.000 voertuigen verkopen in Europa via het digitale kanaal.

De combinatie van Tritel en Fieber zal volgens De Groot voortbouwen op hun complementaire aanbod en verschillende synergiëen. Tritel, opgericht in 2007, heeft een aanzienlijke groei weten te realiseren door zich te richten op het leveren van diensten aan de midden- en lagere segmenten in de markt. Fieber ontwikkelde op zijn beurt een sterk verkoop- en implementatiemodel voor de lagere segmenten van de mkb-markt. Samen bedienen de twee bedrijven nu meer dan 5.000 klanten in heel Nederland, vanuit vestigingen in Alkmaar, Amstelveen, Den Haag, Den Bosch en Joure.

"De ambitie is om met Fieber en Tritel uit te groeien tot de leidende zakelijke provider van Nederland en hét telecom- en IT-alternatief voor het mkb. We zien de potentie om de komende jaren snel te groeien", aldus De Groot.

Bij de totstandkoming van het verkooptraject werden de aandeelhouders van Tritel geadviseerd door AenF Partners, een Nederlandse boutique fusie- en overnamespecialist. Andere betrokken M&A-adviseurs zijn niet bekendgemaakt.