AenF Partners begeleidt verkoop van Kentaa en Topr

30 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AenF Partners heeft in mei en juni twee verkoopmandaten voor zijn opdrachtgevers succesvol weten af te ronden.

Topr | Zibber (Mentha Capital)

In de eerste deal – de verkoop van vastgoedpromotor Topr aan branchegenoot Zibber – assisteerde en adviseerde AenF Partners de verkoper bij de totstandkoming van de deal.

Topr is een vastgoedpromotor met een breed dienstenportfolio. Het bedrijf uit Arnhem levert fotografie, film, brochures, artist impressions, teksten en plattegronden, evenals aanpalende producten en diensten voor de makelaardij. Daarbij is het bedrijf in het bijzonder gespecialiseerd in 3D-visualisatie van woningen.

AenF Partners begeleidt verkoop van Kentaa en Topr

Koper Zibber is ook actief binnen het vastgoedsegment en is op zijn beurt gespecialiseerd in visualisatie van bijvoorbeeld plattegronden en meetrapporten. Met de toevoeging van Topr – Zibber heeft hiertoe investeerder Mentha Capital achter zich geschaard, welke kennis en middelen leverde voor de overnamedeal – kan Zibber zijn klanten nu van nog betere dienstverlening voorzien.

“Topr is een mooie toevoeging voor Zibber en sluit goed aan op de ambities van Zibber om de grootste speler te worden in vastgoedpresentatie”, aldus AenF Partners-corporate finance adviseur Yvonne Kuijpers.

Kentaa | iRaiser Group

De tweede deal betreft de overname van online fondsenwerver Kentaa door het Franse iRaiser Group. De adviseurs van AenF Partners stonden de aandeelhouders van Kentaa bij in het gehele verkoopproces – van financiële analyses, vendor due diligence en het voeren van onderhandelingen tot het coördineren van zowel het boekenonderzoek als de overnamecontractuur.

Verkoper Kentaa levert zijn klanten slimme (cloud-gebaseerde) SaaS-oplossingen voor crowdfunding, fondsenwerving voor evenementen, peer-to-peer fondsenwerving, online collecte en donatieformulieren. Het bedrijf heeft stevige groeiambities in Europa, waar het de komende jaren een grotere rol van betekenis wil spelen.

De deal met iRaiser Group moet Kentaa daarbij gaan helpen. iRaiser Group is een online fundraising platform voor non-profit organisaties. Het Franse bedrijf richt zich met zijn platform onder meer op goede doelen, fondsenwervende organisaties, vrienden van stichtingen, bedrijven, verenigingen, culturele en kunstinstellingen en andere organisaties. iRaiser helpt deze klanten met het effectief werven van fondsen.

Voor iRaiser vormden de kwaliteit van de Kentaa-producten, de sterke positie in de Nederlandse markt en de internationale potentie belangrijke argumenten om Kentaa in te lijven. Jochem Dix, corporate finance adviseur M&A bij AenF Partners, geeft aan: “De combinatie van beide bedrijven biedt uitstekende mogelijkheden op de Europese markt. Waarbij Nederland en Frankrijk een sterke basis vormen.”