M&A-boetiek AenF Partners rondt twee dealmandaten af

04 januari 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-adviseur AenF Partners heeft in de afgelopen twee maanden twee dealmandaten succesvol zien closen.

Gisteren maakte octrooibureau EP&C Patent Attorneys (85 medewerkers) bekend dat het de kleinere branchegenoot IPecunia Patents (6 werknemers) heeft ingelijfd.

Menno Ong, managing director van EP&C Patent Attorneys, legt uit waarom de krachtenbundeling past binnen de strategie: “We hebben al langer de ambitie om iets groter te groeien. Chemie is bijvoorbeeld een van de kennisgebieden die we graag willen uitbreiden. Onze insteek is normaalgesproken om zelf mensen aan te nemen en op te leiden. We waren dus niet op zoek naar een partner.”

M&A-boetiek AenF Partners rondt twee dealmandaten af

“Maar toen kwam IPecunia Patents op ons pad. Hun expertise binnen de chemie, de manier waarop ze klanten centraal stellen en de bedrijfscultuur past goed bij EP&C. Een gezamenlijke toekomst is daarom niet meer dan logisch.”

Door de toevoeging krijgt EP&C Patent Attorneys – dat zich vooral specialiseert in de sectoren werktuigbouwkunde, life sciences en high tech – ook een vestiging in Sittard. Het bedrijf had al kantoren in Rijswijk, Utrecht, Amsterdam en Turnhout (België).

AenF Partners leverde buy-side M&A-advies aan koper EP&C Patent Attorneys. “Wij feliciteren alle betrokken partijen met deze mooie transactie”, zegt Alexander Boissevain, medeoprichter en partner bij het M&A-advieskantoor uit Utrecht.

In december nam de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij een belang in Woning Media Nederland, een speler op het gebied van vastgoed media. Het bedrijf uit Amsterdam helpt makelaarskantoren en projectontwikkelaars met diensten als fotoreportages, video’s, artist impressions, NEN2580-metingen en het creëren van verkoopbrochures.

Met het aangetrokken kapitaal mikt Woning Media Nederland op een versnelling van de groei, zowel autonoom als middels een buy-and-build strategie.

AenF Partners heeft de aandeelhouder van Woning Media Nederland, Sebastiaan van Gastel, gedurende de gehele transactie begeleid.