AenF Partners begeleidt management buy out van N=5

01 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het huidige management van N=5 heeft de aandelen van het reclamebureau overgenomen van de oprichters. De management buy out werd begeleid door AenF Partners.

N=5 werd ruim 20 jaar geleden opgericht door Ole Christern, Peter Hebbing, Romke Oortwijn en Marc Oosterhout. Het reclamebureau heeft sinds de oprichting een sterke staat van dienst opgebouwd binnen de sector, en werkt anno 2021 voor klanten als ABN Amro, NPO, Melkunie, Stedin, Greetz, Hartstichting, Becel, Blue Band en PwC.

Met de overdracht van de aandelen blijft N=5 zelfstandig opereren – de afgelopen periode was het Amsterdamse bureau onder meer in beeld was bij Accenture Interactive en Candid Group als overnamekandidaat.

Marc Oosterhout, Thijs Bontje, Peter Hebbing, Monique Bergers,  Ole Christern, Anna Bosscher, Romke Oortwijn, Bastiaan Weers.

Het huidige managementteam van N=5 bestaat uit Anna Bosscher, Bastiaan Weers, Monique Bergers en Thijs Bontje. Zij nemen de aandeelen over van oprichters Ole Christern, Marc Oosterhout, Romke Oortwijn en Peter Hebbing. Met deze stap trekken de oprichters zich ook geleidelijk terug uit de dagelijkse leiding van het bureau.

Mede-oprichter Ole Christern zegt: “'We zijn ontzettend trots dat we het bureau kunnen overdragen aan dit team. Zij hebben het bureau het afgelopen jaar een nieuwe richting in gestuurd en daarmee is N=5 weer helemaal klaar voor de toekomst. De samenstelling van het team maakt dat ze veel snelheid kunnen maken op een breder vlak, zonder de strategische en creatieve kwaliteit te verliezen. Zelf kijken we terug op meer dan 20 jaar prachtig werk voor prachtige merken.”

Monique Bergers: “Het is een enorme eer om N=5 op deze manier voort te mogen zetten en verder te bouwen op de sterke fundering die de oprichters hebben neergezet. Hiermee blijft N=5 het fijne eiland van onafhankelijke merkdenkers tussen de grote reclame-corporates van vandaag. Dit geeft ons de vrijheid om snel mee te bewegen met de nieuwe mogelijkheden die zich aandienen.”

De nieuwe aandeelhouders werden tijdens het overnametraject op financieel vlak geadviseerd door Alexander Boissevain van AenF Partners, een M&A-advieskantoor uit Utrecht.