Jurriaan Kasius en Antea nemen Gouweloos Elektrotechniek over

10 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het in Rotterdam gevestigde Gouweloos Elektrotechniek heeft een nieuwe eigenaar en topman: Jurriaan Kasius.

De ervaren manager zet de stap naar het ondernemerschap na jarenlang leidende posities te hebben bekleed in het bedrijfsleven en in het bijzonder Nokia. Bij de telecomoperator kan Kasius terugkijken op een lange staat van dienst. Maar liefst 22 jaar was hij werkzaam bij het bedrijf, in zijn laatste rol als Transformation Lead. Eerder vervulde hij rollen als onder meer Head of Commercial Management en Global Head of Service Pricing.

Met financiële ondersteuning van Antea Participaties neemt Kasius nu Gouweloos Elektrotechniek over van Koen Gouweloos, die sinds 1988 directeur was van deze familieonderneming. Gouweloos Elektrotechniek werd opgericht in 1920 door de eerste generatie Gouweloos (Daniël Willem Gouweloos) – Koen was de derde generatie die aan het roer stond.

Jurriaan Kasius en Antea nemen Gouweloos Elektrotechniek over

Vanwege gebrek aan opvolging binnen de familie ging de 62-jarige Koen Gouweloos op zoek naar externe opvolging. Hij schakelde de hulp in van Marktlink Fusies & Overnames, een M&A-kantoor gespecialiseerd in het koppelen van ondernemers aan andere ondernemers of investeerders.

Kwaliteit en continuïteit waarborgen

Jelle Rutgers van Marktlink zegt over de deal: “Koen is dit traject ingegaan om de kwaliteit en continuïteit van zijn bedrijf te waarborgen en een geschikte opvolger te vinden die past bij de identiteit en het personeel van zijn bedrijf.” Zo kwamen Gouweloos en Marktlink uit op Jurriaan Kasius, die op zijn beurt Antea Participaties aan boord haalde als investeerder en sparringpartner.

Voor het private equity-bedrijf is het de eerste participatie binnen de elektrotechnische installatiebranche. “Gouweloos is een parel in deze sector”, verklaart Antea-partner Roelant Scheepens de interesse van het Haagse participatiebedrijf. “Het bedrijf bestaat ruim 100 jaar, heeft een trouwe, breed gespreide klantenkring en vakkundig personeel.”

De 26 werknemers van Gouweloos bedienen samen een imposante klantenkring van bedrijven als Unilever, het Rijksvastgoedbedrijf, Microsoft en Hogeschool Rotterdam. Het bedrijf biedt een breed scala aan elektrotechnische diensten aan met een specialisme in beveiligingsinstallaties voor gevangenissen.

Jurriaan Kasius werd tijdens het aankooptraject bijgestaan door M&A-bureau AenF Partners. Kasius en Antea hebben de ambitie uitgesproken om Gouweloos verder te laten groeien. Momenteel ligt de omzet rond de €8,6 miljoen.

“Ik laat het bedrijf in goede handen achter”, laat oud-eigenaar Koen Gouweloos weten.