Installatiegroep De Groot neemt twee branchegenoten over

05 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Groot Installatiegroep uit Emmen is op overnamepad. In twee weken tijd is zowel eL-Tec Elektrotechnologie uit Hattem als Van Gemert Installatiegroep uit Overloon overgenomen.

Met ruim 700 werknemers, die een omzet genereren van meer dan €100 miljoen, behoort De Groot tot de grotere familiebedrijven die actief zijn in de Nederlandse installatiesector. Het bedrijf helpt klanten met het ontwerpen en implementeren van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en brandbeveiliging.

De overname van eL-Tec Elektrotechnologie is gericht op het uitbreiden van de dienstverlening. Zo is eL-Tec Elektrotechnologie actief in het ontwerpen en installeren van maritieme en industriële installaties, een segment waarbinnen De Groot Installatiegroep nog niet actief was. Door de overname voegt De Groot Installatiegroep een team van ongeveer vijftig werknemers toe.

Installatiegroep De Groot neemt twee branchegenoten over

De overname van Van Gemert Installatiegroep is een zogeheten schaaldeal, die erop gericht is de bestaande capaciteiten uit te breiden. Van Gemert werd opgericht in 1967 en is actief in de regio Eindhoven-Venlo-Nijmegen. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektra- en loodgieterswerkzaamheden met focus op het implementeren en onderhouden van installaties in de woning- en utiliteitsbouw.

Allebei de overgenomen bedrijven waren familiebedrijven zonder opvolgers. De Groot speurt naar overnames van dit soort partijen die actief op zoek zijn naar een partner, als onderdeel van zijn doelstelling om te zorgen voor landelijke dekking en een van de grootste landelijke spelers te worden in de sector.

Marktlink Fusies & Overnames fungeerde als dealmaker voor de overname van Van Gemert. “Vanuit Marktlink hebben we een langetermijnsamenwerking met De Groot, waarin we samen insteken op het strategisch versterken van het familiebedrijf via een buy-and-buildstrategie”, aldus Marlon Putter van Marktlink. Zo was het overnamekantoor eerder al betrokken bij de overname van Elektravon in 2019.

Welke M&A-adviseur De Groot Installatiegroep bij de overname van eL-Tec Elektrotechnologie heeft geadviseerd, is niet bekendgemaakt.

Volgens onderzoek van Van Oers Corporate Finance is er een heuse consolidatiegolf gaande in de installatiebranche.