Gijs IJsebaert maakt overstap naar supply chain consultancy M3

31 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Gijs IJsebaert maakt sinds begin dit jaar als Associate Consultant deel uit van het team van M3 Consultancy. Bij de supply chain-specialist uit Utrecht zal hij vooral zijn analytische vaardigheden gaan inzetten voor opdrachtgevers van het adviesbureau. 

Voordat hij de overstap maakte naar M3 Consultancy was IJsebaert gedurende een kleine tweeënhalf jaar werkzaam voor Bottomline, eerst bijna anderhalf jaar als International Business Consultant en vervolgens een jaar als Manager Operations. Het bedrijf ontwikkelt APS-software (Advanced Planning and Scheduling), die wordt ingezet ten behoeve van de distributie van brandstof en chemicaliën. “Ik gaf leiding aan een klein team van operationeel medewerkers en deed het accountmanagement bij externe klanten”, legt IJsebaert uit.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan behaalde IJsebaert een master in Econometrics and Mathematical Economics aan de Tilburg University, waar hij ook zijn bachelor Econometrics volgde. Gedurende zijn studietijd hield hij zich ook bezig met diverse nevenactiviteiten, zoals een project voor snoepproducent Perfetti van Melle, waaraan hij twee maanden lang een bijdrage leverde als Data Analyst. Ook was hij ruim anderhalf jaar actief voor KlasseStudent, dat zich middels de ondersteuning van studenten inzet voor onderwijsinstellingen. Tot slot zat hij tijdens zijn studie een jaar in het bestuur van studentenroeivereniging Vidar.

Gijs IJsebaert - Associate Consultant

Sinds januari zet IJsebaert zich als Associate Consultant in voor M3 Consultancy. Het Utrechtse consultancybureau is gespecialiseerd in operationele strategie en supply chain-transformaties en ondersteunt opdrachtgevers bij het realiseren van groei en het verbeteren van hun klantgerichtheid. “Wij helpen klanten met gedurfde ambities die tegenover grote uitdagingen staan”, aldus M3 Consultancy.

IJsebaert legt uit waarom hij heeft gekozen voor de overstap: “Supply chain en operations hebben mij altijd al aangetrokken; ik ben veel liever bezig met het berekenen van een tastbaar proces dan met de waarde van een afgeleid financieel product.” IJsebaert hoefde niet lang na te denken toen de kans om bij M3 Consultancy te starten zich voordeed. Hij geeft aan: “M3 Consultancy heeft mij benaderd, maar na de eerste kennismaking was ik snel verkocht. Er werken ongelooflijk slimme mensen en er wordt hard gewerkt; toch heerst er een ontspannen sfeer en blijft iedereen met beide benen op de grond staan.”

Met veel enthousiasme is IJsebaert inmiddels begonnen aan zijn nieuwe uitdaging: “Heerlijk om weer eens opnieuw te beginnen en te doen wat ik eigenlijk het leukst vind: analyses maken, het liefst zo complex mogelijk.”

Gerelateerd: Suzanne Bras over haar eerste vier maanden bij M3 Consultancy.