Ordina verwelkomt meer dan 200 nieuwe professionals

22 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Als gevolg van een stijgende vraag naar zijn dienstverlening heeft ICT-dienstverlener Ordina zijn wervingsinspanningen de afgelopen periode flink opgeschroefd. Meer dan 200 nieuwe professionals hebben zich in de tweede helft van dit jaar aangesloten bij Ordina.

Door de aantrekkende vraag naar Ordina’s diensten in de markt nemen ook de wervingsbehoeften van de ICT-dienstverlener toe, die de afgelopen periode zijn recruitmentinspanningen flink heeft opgeschroefd. En met succes. Door allerlei initiatieven – zoals op de Carrièrebeurs, via social media, reclame langs de snelweg en diverse overige recruitmentactiviteiten – heeft Ordina in Q3 2017 meer dan 120 nieuwe professionals weten aan te trekken. In Q4 zijn in totaal meer dan 100 nieuwe collega’s geworven, waardoor de teller voor de tweede helft van dit jaar op rond de 220 zit. 

Zo is bijvoorbeeld Nico-Jan van Brug aan de slag is gegaan als Senior Projectmanager. In zijn nieuwe rol bij Ordina in Groningen vervult Van Brug rollen als Teamleider, Delivery Manager en Scrum Master. De afgelopen twee jaar was hij werkzaam als Delivery Manager HCL bij Aegon, waar hij verantwoordelijk was voor het resultaat in kwaliteit, value-added, innovatie en commercieel resultaat. Eerder was hij werkzaam als ICT-projectmanager bij Achmea en ABZ Nederland.

Marloes de Krom is begin deze maand van start gegaan bij Ordina, in de rol van Software Engineer. Hiervoor was ze onder andere werkzaam als .NET developer bij Zevij-Necomij, een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel, en als Junior Programmeur bij het in Ridderkerk gevestigde Smart Services Solutions.

November lichting - 23 professionals

Uitstroom ICT-talent

Tegenover de diverse nieuw gestarte ICT-werknemers kampt Ordina, net als veel branchegenoten, tegelijkertijd ook met een uitstroom van ICT-talent. Om de uitstroom tegen te gaan en professionals langer aan boord te houden, investeert Ordina in persoonlijke ontwikkeling en omscholing, voor een betere aansluiting op veelgevraagde expertise in onder meer de gebieden cybersecurity, mobile/app development, agile en design thinking.

Tegelijkertijd probeert de ICT-dienstverlener nieuwe talenten te enthousiasmeren voor een uitdaging bij Ordina middels hun apart ingerichte campagne met de bijbehorende website jebentwatjebijdraagt.nl, waarin Ordina professionals vertellen over hun rol, de bijdrage die zij leveren en over hoe zij het werken bij de ICT-dienstverlener ervaren.

GerelateerdICT-arbeidsmarkt blijft groeien maar war for talent op de loer.