16 adviesbureaus aanwezig op De Nationale Carrièrebeurs 2017

15 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart vindt de 20ste editie van De Nationale Carrièrebeurs plaats, waar studenten zich op de uitgebreide beursvloer kunnen oriënteren op de eerste stappen in hun professionele carrière. Ook deze editie zijn weer diverse adviesorganisaties aanwezig, waaronder BCG, Strategy&, Deloitte, First Consulting, KPN Consulting, Capgemini en Ordina. 

Ieder jaar organiseert Memory Events, onderdeel van Memory Group, in de RAI Amsterdam het grootste carrière-evenement van Nederland. Naar verwachting zullen meer dan 10.000 studenten afkomen op het event, dat vooral bedoeld is voor studenten in de laatste fase van hun studie en voor starters op de arbeidsmarkt.* Twee dagen lang kunnen deze young professionals zo’n honderd diverse werkgevers** uit uiteenlopende branches ontmoeten, die met een stand vertegenwoordigd zullen zijn. Ook kunnen studenten deelnemen aan diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops en trainingen. Dagvoorzitter in 2017 is net als vorig jaar TV persoonlijkheid Nicolette van Dam. 

16 adviesorganisaties

Na acht aanwezige adviesorganisaties in 2014 en 2015 en afgelopen jaar maar liefst dubbel zo veel, telt ook de huidige 20ste jubileum editie weer zestien spelers uit de adviesbranche. Zo zullen dit jaar aanwezig zijn: strategie advieskantoren The Boston Consulting Group (BCG) en Strategy&, Big Four kantoor Deloitte, consultancybureau First Consulting, ICT dienstverleners Capgemini, Ordina, CGI, KPN Consulting, Calco IT, Sogeti, QISS IT, CIMSOLUTIONS, Incentro en Xomnia, en tenslotte talentontwikkelaar ORMIT.

Bureaus aanwezig op De Nationale Carrièrebeurs 2017

Het merendeel van bovenstaande adviesbureaus zal met een eigen stand op de beursvloer te vinden zijn, daarnaast dragen consultants van diverse bureaus bij aan het programma met diverse inhoudelijke sessies. Zo zal de Nationale Carrièrebeurs op 17 maart worden afgetrapt door Peter Bommel, CEO van Deloitte. die de aanwezigen bovendien zal voorzien van enkele nuttige carrièretips. Verder zal Krishan Khoesial van KPN tijdens een sessie ingaan op ‘de digitale werkplek’, en neemt Pieter Boon van Xomnia een ‘kijkje in de wereld van Big Data analytics en Artificial Intelligence’.

Koen Sandbrink, adviseur bij het Nationaal Cyber Security Centrum van de Rijksoverheid verzorgt de sessie ‘Hacken in de Baas zijn tijd’, terwijl Jurjen Niehuis, werkzaam bij accountancykantoor BDO deelnemers zal prikkelen met de vraag: ‘Moet een accountant ook een cybersecurity specialist zijn?’. Tenslotte geeft Alexander Chatzizacharias van CGI een workshop over ‘Gamification’ en gaat Michiel Hamers van Sogeti in zijn sessie in op de ‘HoloLens en Augmented Reality in 2017’.               

Match & Meet

Om studenten en bedrijven zo goed mogelijk met elkaar in contact te laten komen zullen de exposanten tijdens het recruitmentevenement gebruikmaken van de tool ‘Match & Meet’, ontwikkeld door Jobnet.nl en Memory Events. Middels deze tool kunnen de exposanten voorafgaand aan de beurs een talentpool samenstellen van kandidaten die de carrièrebeurs zullen bezoeken. “Zo verlopen de dagen voor zowel exposant als kandidaat effectiever en efficiënter”, aldus de organisatie.

* De Nationale Carrièrebeurs richt zich op afstuderende studenten en afgestudeerden van economische, econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informatica (universitaire) faculteiten, WO overig, HBO economie, HBO techniek, HBO juridisch, HBO overig en MBO techniek opleidingen.

** Op de beursvloer zijn onder meer aanwezig: ASML, Abercrombie & Fitch, Eneco, Fugro, NS, ExxonMobil, Mammoet, Manpower Group, Rijksoverheid, Gemeente Amsterdam, Tata Steel, Lidl en TNO.