8 adviesbureaus op Nationale Carrierebeurs in RAI

10 maart 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 20 en 21 maart 2015 vindt de jaarlijkse Nationale Carrièrebeurs plaats in de RAI Amsterdam. Ook dit jaar zullen weer honderden studenten afkomen op het evenement om zich te örienteren op de arbeidsmarkt en potentiële werkgevers te ontmoeten. Meer dan 100 organisaties zullen dit jaar van de partij zijn met een exposantenstand, waaronder ook zo’n acht consultancybureaus.

De Nationale Carrièrebeurs
Ieder jaar wordt De Nationale Carrièrebeurs, volgens organisator Memory Group het grootste carrière-evenement van Nederland, georganiseerd in de Amsterdamse RAI. Doelgroep van het evenement zijn afstuderende studenten en afgestudeerden van economische, econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informatica (universitaire) faculteiten. Gedurende het event kunnen deze studenten werkgevers ontmoeten en daarnaast deelnemen aan diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops. Nicolette van Dam is in 2015 opnieuw de gastvrouw van het evenement, dat op 20 maart om 10:30 zal openen met een workshop van ING bestuursvoorzitter Ralph Hamers, waarin hij bezoekers van carrièretips zal voorzien.

Nationale Carrièrebeurs

Consultancybureaus
Ook de adviesbranche is dit jaar weer vertegenwoordigd op het carrière-evenement in de RAI. Acht consultancybureaus zijn van de partij met hun eigen exposantenstand: Accenture, Capgemini, First Consulting, Ordina, PwC, Sogeti en strategy consultancybureaus The Boston Consulting Group en OC&C Strategy Consultants.

8 adviesbureaus op Nationale Carrierebeurs in RAI

Workshops
Werden er vorig jaar workshops gegeven door 5 adviseurs van de aanwezige consultancybureaus – Ordina, AMIS (onderdeel van Conclusion), RoyalHaskoningDHV en Aon Global Risk –, zo levert dit jaar alleen Capgemini adviseur Ben Elsinga een inhoudelijke bijdrage met zijn workshop ‘Hulpmiddelen voor de jonge professional’. Elsinga, auteur van het gelijknamige boek "De jonge professional", vervult bij de ICT dienstverlener de rol van Personal Coach.