Marloes Schreuder Goedheijt over haar bestuursjaar bij SOLVE Consulting

07 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na afgelopen maand gesproken te hebben met Angelique Bakker-Pieper ging freelance journalist Sofie van Hamersveld deze maand in gesprek met Marloes Schreuder Goedheijt, de voormalig bestuursvoorzitter van SOLVE Consulting Amsterdam. Zij gaf in de jaargang 2016-17 leiding aan het studentenadviesbureau – wat heeft deze ervaring haar gebracht? 

Na haar bestuursjaar bij SOLVE Consulting besloot Marloes Schreuder Goedheijt om een andere droom na te jagen: een jaar aan de London College of Contemporary Music (LCCM) voor een opleiding Vocals & Songwriting. Ze verruilde hiervoor afgelopen september het Leidseplein voor de Engelse buurt Islington, waar ze nu woonachtig is.

Leren leiding geven

Als er een les is die Marloes heeft geleerd van haar bestuursjaar is het wel dat ieder persoon verschillend is. Het bestuur bestond uit vijf dames die het onderling goed met elkaar konden vinden, maar dat betekende niet dat het altijd van een leien dakje ging. “Iedereen heeft een andere leiderschapsstijl nodig om het volste uit zichzelf te kunnen halen.” Het is volgens Marloes van belang dat je als voorzitter je probeert aan te passen, maar niet zo ver dat je jezelf verliest. Het vinden van die balans vond zij erg leerzaam en komt nu van pas bij andere teamwork projecten.

Marloes Schreuder Goedheijt

Carrièreswitch

Al vanaf jongs af aan is Marloes in de weer met het maken van muziek. Dat zij nu een opleiding volgt aan LCCM is volgens haar “een droom die uitkomt.” Of ze later professioneel muzikante wordt? Dat waarschijnlijk niet: “Ik denk niet dat er maar één droombaan is in het leven, je verandert zoveel als persoon waardoor je in elke fase van je leven weer toe kan zijn aan iets anders.” 

Marloes wil zoveel mogelijk blijven reflecteren op haar loopbaan om zo te zien wat wel en niet werkt. Een van de belangrijkste dingen is dat zij een band kan opbouwen met de mensen met wie ze werkt. “Dat lijkt me als consultant best moeilijk, omdat ze vaak geen vaste werkplek hebben. Je bent soms echt de outsider die even komt buurten.”

Bewustzijn

Bij SOLVE Consulting ligt de nadruk op non-profits en sociale ondernemingen. Het maatschappelijke bewustzijn wordt hierdoor verhoogd en versterkt volgens Marloes. Ze vertelt: “Als ik thuis kwam en ik had de lichten in een kamer aangelaten dacht ik wel: Loes, dit kan niet. Je werkt bij SOLVE.” Als je geen vegetariër bent of je afval niet altijd even secuur scheidt ben je nog steeds erg welkom bij SOLVE, besluit ze. “Als het stukje bewustzijn en motivatie er maar is, dan is het een hele goeie plek om je eerste carrièrestappen te zetten.”