Consulting Captains Dinner in het teken van kennisdeling en netwerken

16 november 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Over precies een week vindt de 2017-editie van het ‘Consulting Captains Dinner’ plaats. CEO’s, bestuurders en partners van meer dan zestig adviesbureaus zullen, vergezeld door een young professional, het jaarlijkse flagship event voor de Nederlandse consultancybranche bijwonen. Op het programma: trendwatcher Yuri van Geest, keynotes over de meerwaarde van consultancy en HR-trends in de sector en, uiteraard, kennisdeling, borrelen en netwerken.

Vorig jaar bundelden Consultancy.nl en de ROA de krachten voor het organiseren van de eerste editie van het Consulting Captains Dinner. “Wat gek dat de consultancybranche nooit bij elkaar komt. Vanuit die gedachte organiseren we dit Consulting Captains Dinner”, vertelde Michael van der Velden – partner bij Andersson Elffers Felix, voorzitter van de ROA en dagvoorzitter van het Consulting Captains Dinner 2016 – vorig jaar tijdens de opening van de vorige editie.

Het werd een drukbezocht evenement, met zo’n 120 directeuren, partners en young professionals. De aanwezigen waren zeer positief over het unieke dinerevenement, waarop de organisatoren besloten om de top van de Nederlandse adviesbranche dit jaar opnieuw bijeen te brengen en het evenement een jaarlijks terugkerend karakter te geven. 

Consulting Captains Dinner 2017 vindt plaats op 23 november

Consulting Captains Dinner 2017

Op donderdag 23 november is het zover: dan vindt het Consulting Captains Dinner 2017 plaats. Net als vorig jaar staan kennisdeling en elkaar ontmoeten in een informele setting centraal. Tussen de drie presentaties in kunnen deelnemers in Fort Voordorp, een evenementenlocatie net buiten Utrecht, genieten van een walking dinner en met elkaar borrelen.

Het programma start om 18:00 uur. Gastspreker is Yuri van Geest, trendwatcher en onder andere auteur van het spraakmakende en internationaal veelgeprezen boek ‘Exponential Organizations’. Ook is hij Nederlands ambassadeur van de Singularity University. Deze wereldwijde beweging gaat er vanuit dat verschillende exponentieel groeiende technologieën zoals biotechnologie, nanotechnologie, zonnecellen en sensoren, elkaar gaan versterken, wat zal leiden tot radicale innovatie voor de grote vraagstukken van de hedendaagse wereld.

Tijdens zijn keynote neemt Van Geest radicale innovatie onder de loep en zal hij onder meer spreken over de levenscyclus van bedrijven. Die is in de afgelopen zestig tot zeventig jaar van een cyclus van zeventig jaar naar een periode van vijftien jaar gegaan. De nieuwe snelheid is leuk voor de nieuwkomers, maar lastig voor de gevestigde orde. “Radicale innovatie werkt in de regel niet bij corporate bedrijven. Waarom niet? De huidige business is de cashcow die ze niet willen laten vallen”, aldus Van Geest. In de twee overige plenaire sessies worden onderzoeksresultaten gepresenteerd over de toegevoegde waarde van consultancywerk en de belangrijkste HR-trends in de branche. 

Ruim honderd professionals hebben ten tijde van schrijven aangeven het invitation-only evenement bij te wonen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar: geïnteresseerden van bureaus kunnen voor meer informatie een mail sturen naar het team van Consultancy.nl.

Digitaliseringsgolf maakt definitief einde aan malaise in consultancy

In het kader van de Consulting Captains Dinner werd vorig jaar de ‘Consulting Captains Survey’ uitgevoerd. Het onderzoek (te bekijken op deze pagina) werd door diverse media opgepakt, waaronder Het Financieele Dagblad in het artikel ‘Digitaliseringsgolf maakt definitief einde aan malaise in consultancy’.