Café de Ceuvel uitgeroepen tot winnaar van de Micro-Idealen Challenge

13 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Café de Ceuvel is uitgeroepen tot winnaar van de Micro-Idealen Challenge, een initiatief waarin medewerkers van organisaties meer duurzaamheid nastreven door het realiseren van micro-idealen. De medewerkers van het café van de gelijknamige culturele broedplaats uit Amsterdam wisten afgelopen maand de meeste kleine, idealistische daden te volbrengen.

De Micro-Idealen Challenge is een initiatief van Squarewise, een adviesbureau met een focus op innovatie en duurzaamheid. In de challenge gaat het niet om de bedrijfskoers of de grote bedrijfsdoelen, maar om de kleine dingen die medewerkers (onafhankelijk van positie en financiële middelen) kunnen doen, ten behoeve van een betere wereld. De afgelopen maand deden tal van medewerkers van diverse organisaties mee aan de wedstrijd, allemaal bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Een maand lang hebben alle deelnemers kleine stappen richting een socialere en duurzamere wereld gezet. Ieder dag konden ze punten verdienen voor tien kleine idealistische daden. Uitdagingen varieerden van vegetarisch eten tot geen nieuwe spullen kopen en van minimaal een uur in de natuur doorbrengen tot een glimlach veroorzaken op het gezicht van een onbekende. Door deze kleine stappen te zetten hebben de deelnemers niet alleen bijgedragen aan meer duurzaamheid, maar werd tegelijkertijd ook gezorgd voor een betere teambinding binnen de organisatie.

“Het doel was dat deelnemers ervaren hoe eenvoudig het is om iets goeds te doen, ze bouwen aan hun teamband en het allerbelangrijkste: elke dag kunnen ze trots zijn op alle doelen die behaald zijn!”, aldus initiatiefnemer Squarewise.

Café de Ceuvel wint de Micro-idealen Challange 2017

Afgelopen woensdag, de dag na de dag van de duurzaamheid, werd de winnaar van de Micro-Idealen Challenge 2017 bekendgemaakt. De winnaar is Café de Ceuvel geworden, het café van duurzame broedplaats en circulair kantoorpark De Ceuvel, dat ontwikkeld is voor en door creatieve en sociale ondernemers. Café de Ceuvel is gevestigd op een voormalige scheepswerf aan het Van Hasseltkanaal in Amsterdam-Noord.

De medewerkers van Café de Ceuvel hebben in een maand tijd de meeste kleine idealistische daden weten te volbrengen, waarbij zij medewerkers van Circle Economy, Gispen, Heroes & Friends, Moyee Coffee, Nudge, Nukuhiva, Plennid, Vandebron en Squarewise achter zich wisten te laten. Een jaar lang mag Café de Ceuvel zich de trotse eigenaar noemen van de Micro-Idealen wisseltrofee en krijgt het de gelegenheid om er een persoonlijke twist aan te geven.

Waar alle deelnemers het over eens waren, is dat de Micro-Idealen Challenge ze veel positieve energie heeft gebracht. “Het streven naar micro-idealen, maakt dat je elke dag je doel kan halen én positieve interactie hebt met je team en anderen”, klonk het onder meer. Daarbij wakkerde de competitie volgens Squarewise “ongekende creativiteit en enthousiasme” aan.

Initiatiefnemers Elvie Kromwijk en Marlies Franssens (van Squarewise) zijn heel tevreden over het verloop van de Micro-Idealen Challenge: “We hadden van tevoren niet durven dromen van zoveel enthousiasme en positieve impact.” Op de vraag of er een tweede editie komt, antwoordt het duo dan ook met een volmondig “ja”. Ook winnaar Café de Ceuvel wil de Micro-Idealen Challenge graag voortzetten. De komende tijd staat er een Micro-Idealen Ton in hun café, waar bezoekers een briefje met een persoonlijke challenge voor een bepaalde tijd uit kunnen pakken.

Volgend jaar zal de Micro-Idealen challenge opnieuw plaatsvinden.