Alfa trekt subsidieadviseur Jorian Blom aan van Innovencio

08 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alfa Accountants en Adviseurs heeft een nieuwe Adviseur subsidies en financieringen aangesteld: Jorian Blom. In zijn nieuwe rol zal hij klanten van het accountancykantoor ondersteunen op het gebied van innovatiesubsidies en -financiering voor (MKB-)ondernemingen.

Jorian Blom is sinds 2014 werkzaam als subsidieadviseur. Eerder volgde hij de studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Utrecht en de master Psychologie aan de Universiteit Twente. Na zijn studies werkte hij bij een bedrijf dat oplossingen biedt voor gedragsonderzoek, totdat hij een promotieonderzoek aan de Universiteit Twente kon gaan doen op het gebied van cognitieve neurowetenschappen.

In de afgelopen jaren ondersteunde hij als adviseur diverse MKB-ondernemers, grote ondernemingen, (semi-)overheidsinstanties en kennisinstellingen bij het verwerven van subsidies en andere financieringsvormen voor het uitvoeren van innovatieve ontwikkelingen en onderzoek. De afgelopen drie jaar deed hij dit vanuit subsidieadviesbureau Innovencio en de twee jaar daarvoor bij Venntiv. Blom is naar eigen zeggen “sterk in het begrijpen en destilleren van technisch ingewikkelde vraagstukken en processen”, waardoor hij “subsidiepotentieel weet te herkennen en vermeerderen”. Zijn affiniteit ligt in de sectoren Life Sciences & Health en High Tech Systemen en Materialen.Jorian Blom, Adviseur subsidies en financieringen, Alfa Onlangs besloot Blom een nieuwe uitdaging aan te gaan en heeft zich aangesloten bij Alfa Accountants & Adviseurs, een van de grootste accountantskantoren van Nederland. Het kantoor, dat de afgelopen jaren gestaag is gegroeid, heeft circa 900 accountants en adviseurs in dienst, verdeeld over ruim dertig kantoren door heel Nederland. Alfa is gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector en biedt diensten gericht op accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en alles wat daarmee verband houdt. 

Als nieuwe Adviseur subsidies en financieringen stelt Blom zich ten doel om een maximaal rendement bij de complexere nationale en internationale projecten behalen. Voorbeelden zijn Horizon 2020, Active & Assisted (AAL), Fast Track to Innovation (FTI) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Samen met Alfa-projectleider en overnameadviseur Gert Bloemendal en Bas van Loo, Adviseur bij Alfa, zal Blom klanten helpen op het gebied van innovatiesubsidies en -financieringen voor (MKB-)ondernemingen.

Blom besluit: “De regels waaraan een project moet voldoen verschillen per regeling. Daarnaast worden diverse financieringsvormen en subsidieregelingen in toenemende mate gecombineerd. Het is daarom belangrijk om de mogelijkheden vroeg in het proces te bespreken.”