Anna van Tienhoven en Wendelien Loopik naar Brown Paper Accelerator

09 oktober 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Brown Paper Accelerator, een zusterbedrijf van The Brown Paper Company, heeft twee ervaren professionals aan zich weten te binden. Anna van Tienhoven en Wendelien Loopik zullen beiden als business partner gaan bijdragen aan de verdere uitbouw van de Brown Paper Accelerator, een propositie gericht op effectieve strategie-executie.

Strategie-executie wordt al decennia gezien als een van de grootste uitdagingen in managementland, laat staan het uitvoeren van plannen en strategieën op nieuwe, onontgonnen gebieden. Om bedrijven en ondernemers te ondersteunen bij deze uitdaging besloot in 2016 verbeterbureau The Brown Paper Company (BPC) zijn expertise en vaardigheden op het gebied van strategie-executie en innovatie te bundelen in een nieuwe praktijk. De ‘Brown Paper Accelerator’ was geboren. De propositie helpt opdrachtgevers met het ontwerpen, testen en implementeren van toekomstbestendige businessmodellen.

Brown Paper Accelerator

De nieuwe methode helpt klanten in hun ambitie “zonder omwegen koers te zetten naar een toekomstvast businessmodel”, lichtte Wessel Berkman, oprichter van The Brown Paper Company, de nieuwe propositie destijds toe. Eindproduct van de dienst is een “realistische en werkbare strategie” voor de klant. Concreet betekent dit dat er na het doorlopen van het Accelerator-traject plannen op tafel liggen die “iedereen begrijpt en dan ook de organisatie laten accelereren”, van senior management tot de medewerkers op de werkvloer.

Om de Accelerator-formule verder uit te breiden heeft BPC recent twee ervaren professionals aangetrokken. Allereerst voormalig Mobilee consultant Anna van Tienhoven, die kan bogen op meer dan twintig jaar aan consultancy- en managementervaring, opgedaan in verschillende lijnfuncties in met name de dienstverlenende sector. Daarnaast Wendelien Loopik, voormalig Director Business Innovatie bij Philips en een specialist in business development, innovaties en bedrijfstransformaties.

Anna van Tienhoven en Wendelien Loopik naar Brown Paper Accelerator

Anna van Tienhoven werkte in haar eerdere loopbaan als consultant en projectmanager bij verschillende opdrachtgevers, vanuit het kennisgebied (E-)Business, IT en organisatiekunde. Ze sloot zich vervolgens aan bij ITDS Business Consultants, waar ze als Senior Consultant verschillende verzekeringsmaatschappijen heeft ondersteund op het gebied van Business, IT, Actuariaat & Finance. In 2006 werd Van Tienhoven aangesteld als Senior Programma Manager bij AXA Verzekeringen (dat in 2007 overging in het voormalige SNS Reaal), waar ze ruim tweeënhalf jaar als Manager Informatiemanagement & Projecten fungeerde. In die rol was ze lijnverantwoordelijk voor het gehele Veranderbedrijf (ICT) en project/programma dienstverlening voor alle schade verzekeringsentiteiten van de verzekeraar.

In 2013 maakte Van Tienhoven de overstap naar Mobilee management & advies, een Utrechts consultancykantoor dat zich richt op klanten binnen de financiële dienstverlening, zorg en overheid. Als Senior Manager heeft ze zich de afgelopen ruim drieënhalf jaar ingezet voor klanten op het snijvlak van Lean, strategie en product/dienstontwikkeling, IT, Agile en innovatie.

Wendelien Loopik heeft meer dan tien jaar ervaring als initiator en manager van innovaties en transformaties. In haar vroege loopbaan is Loopik jarenlang werkzaam geweest bij Philips in verschillende leidinggevende rollen. De eerste ruim vier jaar was ze werkzaam als International Marketing Manager, waarbij ze verantwoordelijk was voor de wereldwijde merk/marketing-strategie van koffiemerk SENSEO, in samenwerking met Sara Lee/DE en internationale Philips marketing en sales organisaties. In de zes jaren daarna vervulde ze diverse rollen, eerst als Transformation Project Leader (verantwoordelijk voor verbetertrajecten), als Account Director/Director Business Excellence binnen Philips Design (onder andere verantwoordelijk voor marketing communicatie binnen de Domestic Appliances service line) en de laatste twee jaar als Director Business Innovation.

Sindsdien heeft ze als interim Business Innovation & Transformation Lead verschillende organisaties en startups ondersteund, onder meer op het gebied van businessinnovaties, business development en het ontwikkelen en opschalen van digitale product-serviceoplossingen. Vanuit haar expertise brengt ze klanten, eindgebruikers, fabrikanten, distributeurs en andere organisaties en experts binnen de keten samen voor samenwerking en het ontsluiten van aanwezig potentieel. Tussen 2014 en 2016 werkte Loopik bovendien zo’n twee jaar bij zorgverzekeraar Menzis. Vanuit Menzis Strategy & Proposition Development was ze verantwoordelijk voor het strategische veranderprogramma ‘Leefkracht’.

In hun nieuwe rol bij Brown Paper Accelerator zullen Van Tienhoven en Loopik zich richten op het verder uitbouwen van de strategie-executie formule. De praktijk wordt geleid door voormalig Welten bestuurder Larry van der Schoor.