Larry van der Schoor partner bij Brown Paper Company

08 mei 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Brown Paper Company heeft Larry van der Schoor aangesteld als partner. Hij maakt de overstap van Welten, waar hij de afgelopen acht jaar onderdeel was van de directie van de financiële opleider. Bij het adviesbureau uit Bilthoven gaat Van der Schoor leiding geven aan ‘Brown Paper Strategy’, een nieuwe label van The Brown Paper Company.

Larry van der Schoor (1957) heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Na zijn carrière te zijn begonnen bij ABAB Accountants en Adviseurs maakte hij medio jaren ’80 de overstap naar Interpolis. Bij de verzekeraar werkte Van der Schoor bijna 20 jaar, en bekleedde hij diverse leidinggevende functies. In 2003 maakte hij de overstap naar de van oorsprong Franse verzekeraar Axa, daar werd hij lid van het Nederlandse managementteam.

Larry van der Schoor - Brown Paper Company

Zo’n vier jaar later, eind 2006, ging Van der Schoor aan de slag bij Welten, een opleider voor de financiële sector. Hij was de afgelopen acht jaar als statutair directeur mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. Zo zijn onder zijn leiding “belangrijke stappen gezet”, zoals de acquisitie van CAPTER en het “uitbouwen van Welten als A-merk,” aldus Lex Hoogduin, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Welten. Eind vorig jaar werd bekend dat Van der Schoor en Welten in goede verstandhouding uit elkaar zijn gegaan.

Begin deze maand besloot Van der Schoor een nieuw avontuur aan te gaan, en is hij als partner in dienst getreden bij The Brown Paper Company (BPC). Bij het bureau krijgt hij de leiding over ‘Brown Paper Strategy’, een nieuwe praktijk die zich gaat bezighouden met het verbinden van strategie en executie binnen grote transformaties. Wessel Berkman, oprichter en Managing Partner van BPC, licht toe: “Brown Paper Strategy is een eigentijdse formule voor strategie en praktijk waarbij via de X-teamformule een team van interne en externe professionals wordt gemobiliseerd. Dit kan variëren van industrie-experts, new starters, wetenschappers en executives om unieke kennis en moderne vaardigheden te bundelen. Doel is heden en toekomst te verbinden en de klant te ondersteunen bij deze massieve transformatie naar de nieuwe wereld.”

“We zijn er trots op dat Larry van der Schoor deze innovatie gaat leiden. Met zijn ervaring in transformaties in de zakelijke en financiële dienstverlening kunnen wij onze relaties nog beter ondersteunen met strategie, praktijk en innovatie,” sluit Berkman af.

Eind vorig jaar lanceerde BPC nog een nieuw ZZP-netwerk voor MKB opdrachtgevers.