Synechron opent Financial Innovation Labs in New York en Charlotte

18 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Synechron heeft twee nieuwe Amerikaanse FinLabs gelanceerd. Hiermee speelt de wereldwijde financiële en technologische dienstverlener in op de groeiende behoefte aan innovatie onder zijn klanten. Met de nieuwe filialen, waarvan er een is gevestigd in Charlotte en de ander in Synechron’s nieuwe wereldwijde hoofdkantoor in New York, komt het totale aantal FinLabs van het advieskantoor op negen. 

Volgens Synechron zullen de nieuwe FinLabs dienstdoen als innovatie-showcase, waar bedrijven “eigenhandig de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van financiële technologie kunnen aanraken, voelen en ervaren. Ook kunnen ze er inzichten opdoen over welke factoren van invloed zijn op de klantbeleving.” Vanuit de FinLabs wil Synechron vooral de lokale financiële gemeenschap bedienen.

In de huidige economie waar technologische innovaties in de meeste sectoren steeds breder worden omarmd – ondanks de dreiging van digitale disruptie die hiermee gepaard gaat – zijn de labs bedoeld om de behoefte van klanten aan innovatie verder aan te wakkeren door hen bloot te stellen aan het beste dat Synechron’s digitale R&D-propositie te bieden heeft. 

De aankondiging van Synechron past binnen de groeiende trend die zichtbaar is in de branche. McKinsey & Company, bijvoorbeeld, lanceerde wereldwijd diverse ‘digital capability centres’, net als diverse overige concurrenten. Zo lanceerde The Boston Consulting Group in Parijs een ‘Innovation Centre for Operations’ om Industry 4.0-technologie te demonstreren. Faciliteiten zoals deze bieden bezoekers een breed aanbod aan gepersonaliseerde diensten, waarmee inzicht wordt gegeven in de potentie van nieuwe technologieën die productieprocessen transformeren.

Synechron opent Financial Innovation Labs in New York en Charlotte

Ondertussen heeft Synechron met wereldwijd ruim 8.000 werknemers verspreid over achttien kantoren een van de grootste op de financiële sector gerichte professionele dienstverleners– zelf de afgelopen jaren wereldwijd soortgelijke initiatieven opgezet. In 2015 opende het bedrijf een digital innovation centre in Dubai en een jaar later volgde er nog een in Londen en een in Amsterdam. Inclusief de nieuwe vestigingen in New York en Charlotte, heeft Synechron wereldwijd nu negen FinLabs, met ook nog filialen in Fort Lauderdale (VS), Hyderabad, Bangalore en Poona (alle drie in India). 

Terwijl de labs bezoekers in staat stellen ervaringen op te doen en om te gaan met nieuwe en opkomende technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en Blockchain* is de centrale doelstelling van het project te illustreren hoe deze prototypes en ervaringen klanten kunnen helpen om dergelijke technologieën sneller succesvol in te zetten ten behoeve van het bedrijfsresultaat. 

De lancering van de FinLabs valt samen met Synechron’s verhuizing naar een nieuw wereldwijd hoofdkantoor, gevestigd op nummer 11 van het iconische Times Square in New York. Dankzij de uitbreiding kan het bedrijf beter voldoen aan de wensen van zijn groeiende klantenportfolio. “Er is sprake van een honger naar innovatie binnen het financial services domein. Onze Financial Innovation Labs bieden banken het gereedschap om deze energie te benutten en richting te geven, zodat zij hun uniek onderscheidend vermogen kunnen ontdekken”, aldus David Horton, Managing Director en Head of Innovation bij Synechron. “De nieuwe locatie stelt ons in staat klanten te laten zien wat kan worden bereikt wanneer ze digitale strategie, innovatie, gebruikerservaring en opkomende technologieën combineren.”

Synechron kreeg eerder dit jaar erkenning voor zijn voortdurende toewijding op het gebied van innovatie en technologische ontwikkeling, toen het twee FTF Technology Innovation Awards in de wacht wist te slepen. Volgens Synechron medeoprichter en CEO Faisal Husain wilde Synechron met de FinLabs vanuit hun visie verder gaan dan enkel coöperatieve, theoretische discussies. In plaats daarvan dienen ze een interactieve, immersieve ruimte te creëren, om zo bij te dragen aan FinTech-innovatie. Husain stelt: “We willen onze klanten helpen krachtiger te worden, zodat ze ten aanzien van digitale transformaties voorop blijven lopen. We zijn blij ze een ruimte te kunnen bieden waar ze kunnen leren, inspiratie kunnen opdoen en eigenhandig kunnen zien en voelen hoe deze ‘disruptors’ werken en kunnen worden ervaren.”

* Blockchain staat op het punt een onmisbaar instrument te worden binnen de financiële sector.