Boston Consulting Group lanceert Industry 4.0 centrum in Parijs

25 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

The Boston Consulting Group (BCG) heeft een innovatiecentrum geopend waarin het consultancybureau Industry 4.0 technologie tentoonstelt. Het Innovation Center for Operations (ICO) is gevestigd in de Franse hoofdstad Parijs en biedt bezoekers inzichten in het potentieel van nieuwe technologieën om productieprocessen te transformeren.

Wereldwijd wordt steeds meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van Industry 4.0. De huidige technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om door middel van smart technologie (waarbij automatisering en menselijk werk naadloos samengaan) verticale en horizontale waardeketens te integreren. Volgens recent onderzoek zal tussen nu en 2020 in Europa jaarlijks €140 miljard in de ontwikkeling van Industry 4.0 worden geïnvesteerd, terwijl wereldwijd de investeringen in 2020 naar verwachting een hoogte van $4,5 biljoen zullen bereiken.

Om bedrijven die hun productieproces naar Industry 4.0 willen transformeren te ondersteunen, zijn consultancybureaus de afgelopen maanden diverse initiatieven gestart. Een zo’n recent initiatief is het Innovation Center for Operations (ICO) van The Boston Consulting Group (BCG) in Parijs. Volgens BCG biedt het nieuwe innovatiecentrum klanten de mogelijkheid om “een duik te nemen” in de wereld van Industry 4.0. Het consultancybureau heeft een modelfabriek ontwikkeld waarin verschillende van de nieuwe technologieën in een werkende productielijn worden tentoongesteld. Het ICO wordt draaiende gehouden door een team van consultants, evenals door een ondersteunend ecosysteem van academische en technologische partners.

Bezoekers van het ICO krijgen een aantal op maat gemaakte diensten aangeboden, waaronder ‘capability-building’ sessies, gesprekken met Industry 4.0 experts, en op basis van use-cases de mogelijkheid tot ‘hands-on testing’. Bovendien hebben bezoekers de mogelijkheid om te experimenteren met diverse nieuwe technologieën, variërend van robotica en data analytics tot 3D-printen, augmented reality en industriële toepassingen van Internet of Things (IoT).

Christian Greiser, Global Operations Leader bij BCG, licht toe: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor BCG omdat deze stap een bewijs is van onze toewijding aan innovatie, Industry 4.0 en het gebruik van geavanceerde technologie in productieprocessen.”

In september nam BCG supply chain en operations specialist Inverto over – 130 management consultants maakten de overstap.