Synechron opent Digital Innovation Centre in Londen, Amsterdam volgt

08 juni 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel

Consultancy- en technologie dienstverlener Synechron heeft onlangs een nieuw digital innovation centre geopend in Londen. Het is de tweede in zijn soort, en in de komende maanden zullen nog meer van dergelijke centra geopend worden, waaronder een in Amsterdam. In de innovatiecentra kunnen financiële dienstverleners zich vertrouwd maken met nieuwe technologie-gedreven innovaties, van virtual agents en gamification tot blockchain en biometrics.

Met meer dan 6.000 werknemers in 16 kantoren wereldwijd is Synechron Business Consulting een van de grotere zakelijke dienstverleners ter wereld die zich richt op het financial services segment. Het bedrijf is opgericht in 2001 en heeft sindsdien een snelle groei doorgemaakt. Die groei zet zich naar verwachting ook in komende jaren voort – Synechron heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2020 de omzetgrens van $1 miljard te doorbreken. Bovendien voerde het bureau onlangs een interne structuurverandering door naar drie verschillende service lines – Digital, Business Consulting en Technology – om beter aan te sluiten op de marktomgeving, die te maken heeft met grote technologische en digitale veranderingen. 

Om klanten die willen investeren in technologie – of specifieker digitale transformatie – kennis te laten maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen, introduceerde Synechron in 2015 een nieuw concept: het Synechron Digital Innovation Centre (SDIC). Het eerste SDIC werd geopend in Dubai, en inmiddels heeft het tweede centre zijn deuren geopend in Londen. Het nieuwe SDIC in Londen biedt klanten verschillende opties. Zo kunnen klanten brainstormsessies volgen (van een halve of hele dag), kunnen zij deelnemen aan snelle prototype challenges, of bijvoorbeeld een technologieworkshop volgen van een uur.

Synechron digital innovation centre in London

Recent onderzoek toont aan dat door opkomende technologische en digitale trends veel markten en industrieën de komende jaren verstoord zullen worden. Bekende voorbeelden zijn de verdere groei van het gebruik van mobiele apparaten en wearables en de opkomst van gamification, Internet of Things (IoT) en Big Data analytics. Volgens Synechron is het SDIC zo uitgerust en ontworpen dat klanten kennis van al deze nieuwe ontwikkelingen kunnen opdoen, evenals van sectorspecifieke technologieën als digital branches, virtual agents en blockchain. David Horton, Managing Director for Innovation bij Synechron, vertelt: “De volledige verzameling aan geavanceerde technologieën in het SDIC zal klanten inspireren om creatiever te worden, en hen laten zien welke kansen het adopteren van opkomende technologie hen te bieden heeft. Met de mogelijkheid om nieuwe technologie zelf uit te proberen, zullen onze klanten het centre vol energie verlaten, geïnspireerd door transformationele concepten waarin alleen Synechron een relevant trackrecord heeft.”

Technologieën die in het SDIC worden gepresenteerd omvatten onder meer: Artificial Intelligence (AI), Amazon Echo, biometrics, nieuwe apps die werken met blockchain-technologie, gamification en visual walls. Naast het inzicht dat geboden wordt in de technologische mogelijkheden, voegt Synechron CEO Faisal Husain toe dat een bezoek aan het centre ook inspiratie geeft voor een ‘out of the box’ benadering van innovatie. “In het SDIC kunnen onze klanten hun normale werkomgeving achter zich laten en zich onderdompelen in een creatieve omgeving met digitale technologie en met experts tot hun beschikking.” 

Het SDIC is voornamelijk bedoeld voor klanten uit de financiële dienstverlening, waaronder bankiers, verzekeraars en FinTech-ondernemers. In de komende maanden zullen er naast de centres in Dubai en Londen nog meer innovation centres geopend worden in New York, Florida en Pune (India). Ook in Amsterdam zal binnenkort een SDIC zijn deuren openen. Gevraagd naar de toegevoegde waarde van het nieuwe centre voor Nederlandse klanten vertelt Joost Loves, Managing Director van Synchron Business Consulting in Nederland: “Naast de presentatie van de laatste stand van de technologische mogelijkheden en het kunnen opdoen van nieuwe ideeën in een innovatie omgeving, willen wij het SDIC ook gebruiken om samen met onze klanten creatieve, nieuwe concepten te ontwikkelen die hen een ‘competitive edge’ kunnen geven.”