Centric Tech Event 2017: kennisevenement voor Microsoft specialisten

18 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 6 oktober vindt het Centric Tech Event 2017 plaats, een jaarlijks techevenement waar Microsoft-specialisten bezoekers zullen bijpraten over de laatste Microsoft-innovaties en ontwikkelingen op het gebied van development, infrastructuur en sales. Namens Centric zullen Rik van den Berg, Frank van Leeuwen, Thijs Vermeulen en Frank de Nijs inhoudelijke sessies verzorgen.

Ieder jaar organiseert Centric, met 5.000+ professionals een van de grootste ICT-dienstverleners van ons land*, een informeel Tech-evenement speciaal voor haar medewerkers én relaties. Dit jaar wordt het Centric Tech Event gehouden op 6 oktober, in infotainment center Cinemec in Ede. Op het event zullen naar verwachting zo’n 500+ IT-professionals afkomen, die hun kennis kunnen bijspijkeren over onderwerpen die hun business raken – de focus ligt daarbij vooral op Microsoft innovaties.

Centric Tech Event 2017

Programma

Het Tech Event biedt volgens de organisatie een afwisselend, leerzaam en vooral praktijkgericht programma. Dat bestaat uit een plenair gedeelte met enkele genodigde keynote sprekers en gedurende de dag vinden er tal van tracks plaats, op het gebied van development, infrastructuur en business/sales. Ieder track bestaat uit drie sessies, waaruit de bezoekers kunnen kiezen om zo hun eigen programma samen te stellen.

Na de opening door Centric CEO Karim Henkens en een keynote van Microsoft Nederland CEO Ernst-Jan Stigter, zullen de verschillende tracks en bijbehorende sessies worden verzorgd. Naast diverse genodigde Microsoftspecialisten**, zullen ook enkele vertegenwoordigers van Centric inhoudelijk bijdragen aan het programma. Dit jaar is er de keuze uit de volgende tracks/sessies:
Programma Centric Tech Event 2017

Azure Lingo: P-a-a-S

Allereerst wordt er een sessie verzorgd door Rik van den Berg, die zich bij Centric bezighoudt met het ontwikkelen van webapplicaties, waaronder oplossingen op basis van Microsoft Azure Cloud. Van den Berg is lid van het Competence Center Code Kwaliteit en trekt samen met andere collega’s ten strijde tegen Technical Debt binnen Centric. De .NET-ontwikkelaar is een van de hosts van de sessie ‘Azure Lingo: P-a-a-S’ (development track: sessie 1), die hij verzorgt samen met Microsoft Azure Cloud expert Dick van Straaten.

Deelnemers aan deze sessie mogen zelf bepalen welk onderwerp zal worden behandeld, met de keuze uit: ARM Templates, Azure AD B2C, CosmosDB, VSTS & Release Management, WebJobs & Queueing, Azure Functions, API's & API Management, Application Insights, Database Sharding en Elastic Database tools.

Office 365 use cases

Verder zal Frank van Leeuwen een sessie verzorgen, getiteld ‘Office 365 use cases’ (infrastructure track: sessie 3). Van Leeuwen werkt bij Centric als infrastructuurarchitect bij outsourcingstrajecten van klanten waar on-premise, cloud en hybride oplossingen worden geïmplementeerd. Eerder sprak hij op het Craft Cloud Event over de verschillen tussen Microsoft Azure en Amazon Web Services. Tijdens zijn sessie neemt Van Leeuwen deelnemers mee in een selectieprocedure voor Office365, de implementatie en exploitatiefase. Wat komt er allemaal kijken bij de overstap naar Office365? Wat zijn nu écht de voordelen voor een bedrijf en de eindgebruikers? En wat voor impact heeft het op beheer? Van Leeuwen zal de keuzes en uitdagingen toelichten aan de hand van enkele cases.

Rik van den Berg - Frank van Leeuwen - Thijs Vermeulen en Frank de Nijs - Centric

Hybride cloud: de business case

Thijs Vermeulen, Consultant bij Centric, verzorgt de sessie ‘Hybride cloud: de business case (business & sales track: sessie 1). Tijdens deze sessie geeft Vermeulen inzicht in de belangrijkste kenmerken voor een succesvolle business case voor de hybride cloud. Hij geeft enkele interessante praktijkvoorbeelden van transities naar de hybride cloud en handvatten voor het identificeren van potentiële business cases bij klanten. Vermeulen geeft regelmatig demonstraties van de Hybrid Workspace, waarmee hij klanten laat zien hoe ze slimmer kunnen werken met Office 365.

Taking your chances in business 4.0

Frank de Nijs, tot slot, zal tijdens het Centric Tech Event de sessie ‘Taking your chances in business 4.0’ (business & sales track: sessie 3) verzorgen. De Nijs werkt bij Centric als Enterprise Innovator / Business developer en heeft in die rol diverse best practices opgezet voor IT-architecturen, geautomatiseerd beheer, security en governance. In zijn sessie zal hij met het oog op digitale transformaties deelnemers laten zien hoe de ontwrichtende veranderingen tot een nieuw functioneel geheel transformeren. Ook geeft hij een kijkje in de toekomst en laat hij voorbeelden zien van hoe de inzet van digitalisering mis kan gaan. Na het volgen van deze sessies weten de deelnemers hoe digitale transformatie hun werk nieuwe kansen biedt, te midden van eindeloze technische mogelijkheden.

* Centric behoort in ons land tot de top-100 beste werkgevers voor ICT-professionals.

** Overige sprekers tijdens het evenement zijn: Alex Thissen, Dick van Straaten, Maurice de Breijer, Martijn de Rother, Herman Keijzer, Gerard van der Pol en David Stoeckel.