Deloitte verlengt huurcontract in Maastoren met tien jaar

11 augustus 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Deloitte blijft de belangrijkste huurder van het duurzame kantoorgebouw de Maastoren in Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug. Het accountancy- en advieskantoor heeft de huurovereenkomst met vastgoedfirma NorthStar Realty Europe met tien jaar verlengd.

De Rotterdamse Maastoren is met 165 meter (nog) het hoogste gebouw van de Benelux* en telt een totale kantooroppervlakte van ruim 38,000 m2, verdeeld over 44 verdiepingen. In 2010 werd de Maastoren officieel geopend en biedt sindsdien onderdak aan Big Four accountants- en advieskantoor Deloitte, dat zo’n zestig procent van het gebouw huurt.

Het gebouw staat bekend om zijn duurzame karakter. Zo gebruikt de Maastoren het stromende water van de rivier om het gebouw te verwarmen en te koelen. De ontwerpers combineerden twee technieken: het onttrekken van warmte en koude aan de rivier en het opslaan van energie in de bodem, de zogenaamde warmte-koude-opslag. Hierdoor is onder meer geen stadsverwarming noodzakelijk en wordt de CO2 uitstoot van het gebouw vrijwel gehalveerd ten opzichte van reguliere bouw, en kan Deloitte volgen eigen zeggen zo'n 50% besparen op de energierekening.
Deloitte verlengt huurcontract in Rotterdamse Maastoren met tien jaar

Bij de keuze voor kantoorruimte heeft duurzaamheid voor Deloitte vaker een belangrijke rol gespeeld. Zo nam in 2015 Deloitte zijn intrek in het toen splinternieuwe kantoorgebouw The Edge aan de Zuidas, volgens Building Research Establishment (BRE), een organisatie die wereldwijd de duurzaamheid van kantoorgebouwen beoordeeld, het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld

Als onderdeel van de nieuwe huurovereenkomst voor de Maastoren, zal NorthStar de ontvangsthal op de begane grond en de receptie onder handen nemen en enkele aanpassingen en verbeteringen doorvoeren.

Gerelateerd: PwC kantoor in hartje Londen duurzaamste ter wereld.

* Op nummer 2 volgt de Zuidertoren in Brussel met een hoogte van 150 meter.