Marc Reunis, Flip van Dijk en Namrata Singh partner bij YStrategists

06 juli 2017 Consultancy.nl

YStrategists heeft de afgelopen maanden drie nieuwe partners benoemd. Marc Reunis is afkomstig van Strategy&, terwijl Flip van Dijk en Namrata Singh vanuit de interne gelederen zijn benoemd. Met de versterking van het team kan de snelgroeiende strategie- en executie boutique zijn vizier optimaal richten op hun ambitie om een vernieuwend, internationaal platform te bouwen voor getalenteerde en ondernemende adviseurs die blijvende impact willen creëren – “met méér skin in the game”.

Opgericht in 2013 en onderdeel van YGroup*, is YStrategists een snelgroeiend strategy consultancybureau uit Amsterdam. De oprichters Walter de Zeeuw, Fons Hoogeveen en Yogen Singh hebben elk een achtergrond bij PwC en bij andere grote consultancykantoren. Het bedrijf heeft sinds de lancering een sterke groei weten door te maken en telt vandaag de dag een team van 6 partners en circa 25 adviseurs.

Onlangs voerde YStrategists drie partnerbenoemingen door. Een van die nieuwe partners, extern aangetrokken, is Marc Reunis, afkomstig van Strategy&
 (het voormalige Booz & Company) en vandaag de dag de strategische praktijk van PwC. Reunis was sinds 2008 werkzaam bij Booz en maakte beide deals mee – de splitsing van Booz Allen Hamilton en de verkoop aan PwC.

Reunis beschikt over een uitgebreid trackrecord in het ondersteunen van organisaties bij het doorvoeren van strategische transformaties. Hij is werkzaam geweest voor Fortune500 organisaties binnen uiteenlopende sectoren en geografische gebieden, en was onder meer gevestigd in Amsterdam en New York. Alvorens hij actief werd in de adviesbranche
, gaf Reunis leiding aan zijn eigen Tech-startup, behaalde hij een PhD en begon hij zijn loopbaan als management trainee bij een wereldwijde autofabrikant.

Marc Reunis, Flip van Dijk en Namrata Singh - YStrategists

Flip van Dijk is vanaf het begin van YStrategists, zo’n vier jaar geleden, betrokken bij het bedrijf. Toen kwam hij van ABN AMRO vandaan, waar hij werkte op de Strategy & Corporate Development afdeling van de bank. Het was daar dat hij nauw samenwerkte met een van de oprichters van YStrategists. Alvorens hij bij ABN AMRO terecht kwam, was Van Dijk ruim vier jaar werkzaam als strategy consultant bij Accenture. Van Dijk heeft uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van strategy consultancy, business innovation, financial advisory en change management.

Namrata Singh sloot zich in de zomer van 2014 aan bij YStrategists, na een carrière van vijftien jaar in HR consulting, waarvan de laatste tien jaar bij Accenture
. Als partner bij YStrategists, ligt haar focus op het optimaliseren van “return on Human Capital” voor haar klanten. Singh is gespecialiseerd in HR en talent strategie, het ontwerpen en herstructureren van organisaties en het optimaliseren van efficiëntie en kosten op de werkvloer. Gedurende haar loopbaan was zij tevens nauw betrokken bij onderwerpen rondom diversiteit op de werkvloer en talentontwikkeling in opkomende economieën.

YStrategists medeoprichter Fons Hoogeveen geeft aan verheugd te zijn met de uitbreiding van het partnerteam, dat inmiddels zes vennoten telt. Hij geeft aan: “Marc heeft ruime strategy consultancy ervaring op boardroom-niveau, beschikt over een uitstekend probleemoplossend vermogen, fungeert als een vertrouwde sparringpartner en neemt bovenal enorm veel enthousiasme en toewijding met zich mee.” Over Singh zegt hij: “Namrata brengt met haar internationale HR consulting en business ervaring een fris perspectief in het voornamelijk kwantitatief geschoolde team. Met haar kritische denkvermogen en overredingskracht is zij een waardevolle gesprekspartner voor ieder managementteam.” Over Van Dijk zegt hij: “Flip heeft de afgelopen jaren een essentiële rol gespeeld in onze ontwikkeling en heeft ruime ervaring in het werken met opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren en vakgebieden.”

YStrategists

Snelle groei

Met de uitbreiding van het team kan YStrategists volgens Hoogveen inspelen op de groeiende vraag naar hun dienstverlening. YStrategists is volgens hem een van de snelst groeiende boutiques in de adviesbranche. “Elke zes maanden ziet ons kantoor er compleet anders uit door de snelle groei”, merkt hij op. Gevraagd naar wat het geheim is voor de snelle groei, wijst hij op hun vernieuwende en onderscheidende benadering van consulting. “De onvrede over het klassieke adviesmodel van vuistdikke rapporten, pagina’s vol disclaimers en torenhoge fees, creëert ruimte voor een nieuwe aanpak en nieuwe verdienmodellen. Hierbij hebben wij een bovengemiddeld oog voor de implementatie van ons advies en zijn ons succes en onze beloning in grote mate afhankelijk van het succes van de klant. In de meerjarige partnerships die wij aangaan met onze (internationale) klanten, biedt YStrategists vervolgens een mix van consultancy, datalytics en executiecapability en gaan we pas weg als we concrete resultaten geleverd hebben.”

Zo wijst hij op een project waar het kantoor een grote autoretailer heeft geholpen hun winstgevendheid te verdubbelen, volgens Hoogeveen een prestatie die eerdere gerenommeerde consultancypartijen niet wisten te bewerkstelligen. Ook heeft YStrategists recent projecten afgerond bij een grote melkleverancier (internationale expansie casus) en hielp het een van de grootste kledingmerken ter wereld met een prijsoptimalisatietraject.

In lijn met de ontwikkelingen in het consultancylandschap, heeft YStrategists ook moderne manieren van werken en beprijzing omarmd. Het bedrijf investeert zoals gezegd in haar opdrachtgevers en verbindt hun opbrengsten aan de resultaten van een project. “We verkopen geen projecten, maar gaan een partnership aan,” zegt Hoogeveen , om daar aan toe te voegen: “…we verbinden ons voor een langere tijd aan een CEO/eigenaar, werken echt samen met een management team, in plaats van werken als ‘ingehuurde kracht’. Het grootste compliment dat wij kunnen krijgen is dat onze aanwezigheid nauwelijks opgemerkt wordt, omdat onze mensen echt als onderdeel van het bedrijf worden ervaren.”

* YGroup bestaat naast YStrategists uit YDatalytics (data analytics praktijk) en YCapital (investeringen).


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup