YGroup breidt uit naar Midden-Oosten met Vecta Strategy

21 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het in Amsterdam hoofdkantoor houdende consulting bedrijf YGroup heeft zijn footprint uitgebreid naar het Midden-Oosten door de krachten te bundelen met die van Vecta Strategy, een management consultancy met het hoofdkantoor in de Verenigde Arabische Emiraten.

YGroup werd in 2013 in Nederland opgericht en heeft sindsdien een steile groei doorgemaakt. Kort na de oprichting breidde het bedrijf haar activiteiten uit naar de Spaanse markt, waar het kantoren heeft in Madrid en Barcelona. Hierna opende het kantoren in Zürich (Zwitserland), Kopenhagen (Denemarken), Porto (Portugal), Gurgaon, Bangalore (India) en London (VK) en is het personeelsbestand gegroeid naar bijna 400 partners en consultants.

De huidige uitbreiding in het Midden-Oosten is volgens Yogen Singh, founding partner van YGroup, ingegeven door de kansen die er liggen in de regio. “We zijn verheugd om onze activiteiten te starten in een regio die onderhevig is aan enorme veranderingen en daarbij partnerships aan te gaan met onze klanten door hen te ondersteunen bij het vaststellen en implementeren van hun veranderingsagenda.”

De GCC (Gulf Cooperation Council)-consultancymarkt heeft een waarde heeft van zo’n $3 miljard aan fees, zo’n $2 miljard meer dan zes jaar geleden. De twee grootste markten binnen de regio, Saoedi-Arabië (goed voor de helft van alle consultancy-uitgaven) en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), zijn in de afgelopen zes achtereenvolgende jaren beide sneller gegroeid dan de wereldwijde consultancymarkt. Grote transformatieprojecten in de publieke sector, risk & regulatory-projecten en digitale transformaties vormen de grootste aanjagers van deze groei.

YGroup breid uit naar het midden-oosten met Vecta Strategy

Vecta Strategy

In lijn met de wens zijn footprint in het Midden-Oosten te vergroten, heeft YGroup ervoor gekozen een partnership aan te gaan met Vecta Strategy, een lokaal gevestigde consultancy-organisatie. Als onderdeel van de integratie zullen Vecta Strategy en al haar teams een rebranding doorvoeren naar YGroup Middle East, waarbij alle partners en consultants de overstap zullen maken.

Vecta Strategy werd opgericht in 2015 door onder andere de Nederlander Paul Klinkhamer en de Libanees Walid Boustany. Klinkhamer werkte eerder voor consultancyorganisaties Accenture en Huron, waarbij hij leidinggaf aan Huron’s business in het Midden-Oosten. Hij verhuisde naar Abu Dhabi in 2010, nadat hij eerst twaalf jaar in Nederland had doorgebracht bij KPMG en verzekeraar Atradius.

Na zijn MBA op Columbia Business School, was Boustany meer dan dertig jaar en op drie continenten actief in de financial services industrie en in strategy consulting. Hij had managementposities bij de National Bank of Kuwait en bij HSBC in Londen en Dubai. Als consultant werkte Boustany twee decennia voor onder meer Booz & Company en vanuit zijn eigen onafhankelijke adviesbedrijven. Hierbij focuste hij op financial services klanten in Europa, Latijns Amerika, alsook in het Midden Oosten, waar hij, voor de oprichting van Vecta Strategy, de Booz & Company Financial Services industry practice leidde.

In een reactie op de krachtenbundeling met YGroup, laat Boustany weten: “Met YGroup zullen we een wereldwijd perspectief op regionale en lokale vraagstukken en uitdagingen kunnen ontplooien.” Door het partnership zal het bedrijf kunnen putten uit YGroup’s internationale footprint en uitgebreide capaciteiten op het gebied van strategy consulting, executie en data science.

Betekenisvolle partnerships

Volgens Singh kan YGroup bogen op onderscheidende competenties op het gebied van strategie en executie, aangejaagd door analytics, artificial intelligence en digitale transformaties. Het bedrijf bedient klanten binnen uiteenlopende sectoren, waaronder financial services, retail, consumer goods, zorg, transport en technologie. “YGroup’s analytics-gedreven strategie en digitale transformatie-capaciteiten zullen de sleutel vormen voor ons succes in het Midden-Oosten”, aldus Singh.

Gevraagd naar hoe YGroup zich binnen deze competitieve markt onderscheidt, zegt Klinkhamer: “YGroup’s aanpak staat in schril contrast met het traditionele raamwerk dat de meeste tier-1 consultancyorganisaties hanteren. Wij delen in de prestaties met onze klanten [door lagere vaste tarieven en performance-based fees] en geloven in betekenisvolle langetermijn-partnerships.”