Student-consultants van de YAG gaan langs bij YGroup in Amsterdam

07 februari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na de afgelopen maanden al trainingen te hebben gekregen van McKinsey & Company, Bain & Company en VODW, was het medio januari de beurt aan YGroup om een opleiding te verzorgen voor de consultants van studentenadviesbureau de Young Advisory Group.

Op het Amsterdamse kantoor van YGroup gingen de jonge consultants van de Young Advisory Group (YAG) aan de slag met een uitgebreide case. “Het was een interessante case”, zegt Ramon Klein Velderman, Consultant bij de YAG, “die twee actuele onderwerpen samenbracht: ondernemerschap en speciaalbier.” Tijdens de training, die in de middag plaatsvond, dachten de consultants onder begeleiding van experts van YGroup na over een businessplan voor MiniBrew, een Utrechtse startup die een product heeft ontwikkeld waarmee iedere bierliefhebber gemakkelijk thuis bier kan brouwen.

MiniBrew werd in 2016 opgericht door Olivier van Oord en Bart van de Kooij. Inmiddels, bijna twee jaar later, hebben ze het team uit weten te breiden naar tien professionals, die hun verschillende expertisegebieden combineren, op het gebied van ontwerp, prototyping, embedded engineering, sourcing, productie en (uiteraard) het brouwen van bier. Vanaf Q3 2018 verwacht het bedrijf de eerste MiniBrew-systemen, die momenteel nog in productie zijn, te kunnen leveren.

YAG op bezoek bij YGroupMet de lancering van hun unieke propositie spelen de oprichters in op de groeiende trend van meer eigenaarschap in de consumptie van bierliefhebbers, met daarbij bovendien de mogelijkheid om het product naar de eigen behoeften aan te passen. Die trend volgt bovendien op de toenemende interesse in speciaalbieren in de markt, die de laatste tijd wordt overspoeld door tal van nieuwe producenten.

“Onze consultants hebben in samenwerking met de medewerkers van YGroup groeistrategieën uitgewerkt en gepitcht voor de CEO van MiniBrew en de consultants van YGroup”, vertelt Klein Velderman. Hij voegt toe dat naast de leerervaring van het werken met consultants, ook de mogelijkheid om samen met een team te mogen pitchen voor een ‘Dragon’s Den-achtige’ jury, heeft bijgedragen aan de leerontwikkeling. “Het was erg interessant en leerzaam de handen ineen te slaan en samen tot veelbelovende businessplannen te komen”, aldus Klein Velderman.

Met een team van ongeveer honderd werknemers, is YGroup een adviesbureau dat opdrachtgevers helpt met strategisch advies, management consultancy, M&A-advies en -executie. Het bureau heeft ook een eigen venture capital- en private equity-praktijk, waarmee het investeert in veelbelovende startups. Naast dat het een vestiging heeft in Amsterdam, beschikt YGroup ook over kantoren in onder meer Spanje en de Verenigde Staten.

Gerelateerd: 35 YAG consultants volgen training bij McKinsey & Company