IT outsourcing bedrijf Schuberg Philis op koers voor sterk jaar

23 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Met een omzet van zo’n €50 miljoen heeft Schuberg Philis een stabiel jaar achter de rug. 2017 belooft voor het IT outsourcing bureau een nog succesvoller jaar te worden – de totaal gecontracteerde omzetwaarde in de boeken is met bijna 20% gestegen.

De afgelopen drie jaar heeft Schuberg Philis, een IT-dienstverlener die bedrijfskritische IT-systemen beheert voor grote partijen, zijn omzet zien stabiliseren. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van circa €51 miljoen, ongeveer evenveel als de twee jaren daarvoor, terwijl het afgelopen jaar de totale inkomsten uitkwamen op €50,3 miljoen. De winst nam in het meest recente boekjaar toe met 9%.

De omzet werd vooral gerealiseerd bij corporate klanten, zoals Rabobank, Argenta, NIBC, Eneco Energy Trade, Jumbo, Air France-KLM, BKWI, ING, ASR Nederland, MoneYou, LeasePlan Bank, Achmea Investment Management en We4Sea. Een project dat breed werd uitgemeten in de media was een project voor Argenta, waarvoor het samen met Boondoggle en Five Degrees een volledig nieuw bankplatform implementeerde. Dezelfde groep zal de komende jaren samen met Argenta de dienstverlening verder verbeteren, uitbreiden en innoveren. “Deze samenwerking is exemplarisch voor de rol van Schuberg Philis bij een toenemend aantal klanten: zorgen dat de business maximaal kan vernieuwen en opschalen, terwijl voldaan wordt aan alle eisen van beschikbaarheid, data-integriteit en veiligheid”, aldus Pim Berger, managing director van Schuberg Philis.

Stabiel jaar voor Schuberg Philis

Voor het komende jaar zijn de vooruitzichten rooskleurig voor Schuberg Philis, dat is gevestigd op bedrijventerrein Schiphol-Rijk nabij Luchthaven Schiphol. De totaal gecontracteerde omzetwaarde is in 2016 met 18% gestegen, van €102 miljoen naar €120 miljoen. Volgens Berger is deze groei het gevolg van diverse nieuwe meerjarige contracten met onder andere Argenta, NIBC en Hartwig Medical Foundation. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen heeft Schuberg Philis zijn team met circa dertig nieuwe collega’s versterkt, waardoor de ICT dienstverlener inmiddels 224 FTEs telt.

Berger: “2016 was een belangrijk jaar waarin we zowel onze diensten als het aantal collega’s fors hebben uitgebreid. Voor steeds meer klanten vervullen we een centrale rol in hun vernieuwde ‘business critical ecosysteem’. We helpen met IT-uitdagingen in de breedste zin van het woord: het applicatielandschap op orde, klaar voor nieuwe ontwikkelingen, inclusief testen, monitoring, beveiliging, performance en auditing. Onze kracht ligt in het realiseren van de integratie van het geheel.” 

Gevraagd naar hoe Schuberg Philis zich onderscheidt in de markt geeft de topman aan dat het bedrijf zijn opdrachtgevers een “totaalaanpak kan bieden, die de wensen van zowel de business als IT weet te integreren.” Zo heeft het bureau bijvoorbeeld in het cloud domein een multi-cloudaanpak ontwikkeld waarmee de transitie naar de cloud soepel verloopt. “De totaalaanpak houdt rekening met de architectuur, technologiekeuzes, cultuur en organisatie. “Hierdoor kunnen klanten profiteren van de voordelen die cloud computing biedt, zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid”, zegt Berger.