Nieuwe eigenaar aan het roer van Hefmatic na management buy-in

26 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Hefmatic heeft een nieuwe eigenaar aan het roer. Hans Biesma, een voormalig medewerker van het bedrijf uit Borssele, heeft de onderneming overgenomen van de huidige aandeelhouders, Jan de Jager en Gerard Boone. 

Opgericht in de jaren ’80, is Hefmatic een onderneming die actief is op het gebied van oplossingen voor intern transport, met name heftrucks van het merk Linde en autolaadkranen van het merk Hiab. Het bedrijf verkoopt en verhuurt zowel nieuwe als gebruikte machines en verzorgt tevens het onderhoud.

Sinds 1992 wordt de onderneming geleid door Jan de Jager en Gerard Boone, die het bedrijf destijds overnamen van de oprichter. Onder hun leiding is de onderneming in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerespecteerde speler in de markt in Zuidwest-Nederland. Vandaag de dag telt Hefmatic een team van bijna 30 werknemers en werkt het bedrijf voor verschillende spelers in de logistieke keten, waaronder Elocoat, Sinke Groep en Kloosterboer.

Nieuwe eigenaar aan het roer van Hefmatic na management buy-in

Na een carrière van zo’n vijfentwintig jaar bij Hefmatic hebben de aandeelhouders, in het kader van hun pensionering, besloten om hun aandelen over te dragen. Per 1 maart 2017 is Hans Biesma via een management buy-in (MBI) eigenaar geworden van Hefmatic. 

Biesma is voor de onderneming en haar cliënten geen onbekende, aangezien hij al eerder werkzaam is geweest bij het bedrijf (2002 – 2009). De afgelopen acht jaar werkte hij voor ABN Amro in sales en als bedrijfsleider voor Vervaet - Van Weele, een machineproducent en dealerorganisatie voor de agrarische sector.

Verkopers Jan de Jager en Gerard Boone werden tijdens het bedrijfsoverdrachttraject bijgestaan door adviseurs van DRV Corporate Finance. Het team werd geleid door Pieter Poortvliet en bestond verder uit Jaap Krijger en Martijn Verhoeven. Juridisch advies werd geleverd door Benne van Leeuwen van advocatenkantoor Van Leeuwen & De Waard.

Koper Biesma kreeg advies van Wim Lukaart van Veerman Lukaart, een bedrijfsovername adviesbureau uit Goes. De nieuwe eigenaar laat weten dat de zowel de importeur van Linde, MotracLinde als van Hiab, de overname van harte hebben ondersteunend.