Top of Minds benoemt Roland Vetten tot Partner

14 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Top of Minds, een executive search bureau met een focus op de consultancymarkt, heeft Roland Vetten begin deze maand benoemd tot Partner. In zijn nieuwe rol gaat Vetten zich bezighouden met het uitbouwen van de Consulting Exit dienstverlening van het headhunterskantoor. 

Roland Vetten (36) heeft de Duitse nationaliteit, studeerde in Nederland en begon zijn carrière als Strategy & Change Consultant bij IBM in Duitsland. In 2011 startte hij bij Top of Minds in Amsterdam. Over zijn eigen consulting exit zegt Vetten: “Ik wilde meer in contact staan met mensen, professionals helpen bij de belangrijke levensbeslissingen. Ik ken het consultingvak en snap ook waarom je daar op een gegeven moment uit wilt.”

Na iets meer dan zes jaar verbonden te zijn aan het recruitmentkantoor is Vetten door Auke Bijnsdorp en Janko Klaeijsen, mede-oprichters* en managing partners van Top of Minds, gepromoveerd tot partner. Hij heeft de verantwoordelijk gekregen om de Consulting Exit praktijk, die nu vijf man sterk is (drie consultants en twee researchers), verder uit te bouwen. “Het is het vlaggenschip van ons kantoor en ik ben zeer gelukkig met het commitment van Roland om dit verder te leiden”, aldus Bijnsdorp. Belangrijkste pijlers voor Vetten zijn het vergroten van het netwerk van het kantoor – volgens eigen zeggen is een team van 30 man continu bezig met het mappen van executive talent – en de verdere internationalisering van de Consulting Exit praktijk. Roland Vetten Top of MindsDe tak begeleidt consultants van top-tier strategy consulting firma’s, waaronder McKinsey & Company, The Boston Consulting Group, Bain & Company en Strategy&, naar functies buiten de adviesbranche. Business Development en Corporate Strategy zijn van oudsher belangrijke vervolgstappen voor management consultants, maar ook exits naar lijnfuncties worden veel bemiddeld. Tot de opdrachtgevers van Top of Minds behoren corporates als Heineken, ING, Philips, Booking.com, ASML, NXP, bol.com, FrieslandCampina en Unilever. De salaris range voor bemiddelde functies loopt van €80.000 tot €250.000 (base salary), waarbij de sweetspot ligt in de bandbreedte tot €150.000.

In een reactie op zijn toetreding laat Vetten weten zich te verheugen op zijn nieuwe rol en uitdaging. 

In de zomer van vorig jaar benoemde Fairlane, een van de concurrenten van Top of Minds op de Nederlandse markt, Henk-Jan Vrieling tot partner. Eerder deze maand kwam er een concurrent bij in de markt: ConsultancyExit.com – het platform richt zich ook op de bemiddeling van (oud)strategie consultants, waarbij de focus meer ligt op functies in private equity, de non-profit en start-up sectoren.

* Auke Bijnsdorp werkte voor de oprichting als consultant bij Roland Berger; Janko Klaeijsen was actief als headhunter bij People Select.