Top of Minds start consulting-naar-consulting bemiddeling

14 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na jarenlang actief te zijn geweest op het vlak van consulting exit-plaatsingen, gaat headhunter Top of Minds nu ook (ervaren) consultants binnen de branche bemiddelen.

De nieuwe dienstverlening wordt geleid door Catherine Visch, die kan bogen op meer dan zeven jaar aan recruitmentervaring binnen het consultingdomein. “Met onze nieuwe consulting-to-consultingtak propositie kunnen we kandidaten goed begeleiden met de overstap van het ene naar het ander adviesbureau”, geeft ze aan.

Bredere carrièremogelijkheden bieden

Ze voegt toe dat Top of Minds door de nieuwe dienstverlening nu een breder pakket aan carrièremogelijkheden kan bieden aan de consultants binnen zijn bestand. Opgericht in 2008, heeft Top of Minds altijd consultants geholpen bij hun overstap naar een functie buiten de branche. Klanten voor wie Top of Minds momenteel werft, zijn onder andere Aegon, ASML, JDE, Heineken en Philips. 

Visch: “Het maakt voor ons immers niet uit of een kandidaat de voorkeur geeft aan een stap buiten consulting of juist de overstap naar een ander kantoor. Dat maakt dat je echt een open gesprek kunt voeren over de duurzaamheid van de match tussen het adviesvak en de professional. Wat is voor elke kandidaat de beste vervolgstap? Dat is de kernvraag van veel consultants die ons benaderen voor een adviesgesprek.”

Catherine Visch, Top of Minds

Voor kandidaten die ervoor kiezen binnen de branche werkzaam te blijven, is het speelveld complexer dan men op het eerste gezicht zou denken. Er zijn meer dan 300 leidende consultancybureaus actief in ons land, van grote allround kantoren tot kleine specialistische bureaus. “Binnen de consultancy kun je verschillende kanten op”, zegt Visch.

Terwijl de ene kandidaat de voorkeur geeft aan het werken voor een groot, generalistisch kantoor, zoals een van de Big Four-kantoren, kiezen anderen juist bewust voor een kleinere omgeving. En waar sommige kiezen voor een industriespecialist, geven anderen juist de voorkeur aan een functioneel specialist. “We hebben veel kennis in huis over de consultancymarkt en kunnen de verschillende partijen dus goed positioneren. Hierdoor maken we het aanbod inzichtelijker.”

Mensenwerk

Een nog belangrijkere factor is de persoonlijke match, want Consultancy is en blijft mensenwerk. Uit de bevindingen van verschillende Consultancy.nl-surveys komt naar voren, dat de mensen en de cultuur van een organisatie door de consultants steevast als de belangrijkste motiverende factoren worden aangemerkt om ergens aan de slag te gaan. “Met meer dan tien jaar aan expertise in het begeleiden van consultants, heeft Top of Minds veel ervaring met de verschillende consultancykantoren en hun culturen. We zijn goed in staat om de juiste match tussen consultant en kantoor te kunnen maken”, aldus Visch. 

Alvorens ze zich eind 2018 aansloot bij Top of Minds, werkte Visch meer dan zes jaar voor Fairlane en later Badenoch + Clark. Daar richtte ze zich vooral op consultants met een profiel in operations, supply chain consulting, lean, Agile en IT-projectmanagement. Bij Top of Minds richt ze zich ook op consultants met een sterk trackrecord in digitale transformaties.

Voor het Amsterdamse Top of Minds, dat zo’n veertig headhunters telt, volgt de start van de nieuwe dienstverlening een jaar nadat het bureau zijn pijlen richtte op het interim management-domein.