Jeroen Cloo, Tim Hüfken en Floor Clijsen starten bij Novius

21 februari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Adviesbureau Novius heeft haar team per 1 februari versterkt met drie nieuwe aanwinsten. Jeroen Cloo, een ervaren management consultant afkomstig van onder meer Capgemini en SeederDeBoer, is gestart als Senior Business Consultant. Young professionals Tim Hüfken en Floor Clijsen zijn respectievelijk aangesteld als Business Consultant en Novius Trainee.

Jeroen Cloo is een ervaren adviseur met meer dan twintig jaar ervaring in de business consultancy. Gedurende zijn carrière heeft hij diverse opdrachten in verschillende sectoren uitgevoerd, waaronder audits op strategische veranderprogramma’s en organisatieadvies in de logistieke sector, het opstellen van informatieplannen, selectie en implementatie van ERP en EPD systemen in de zorg en het vormgeven van het architectuur landschap en de architectuurfunctie in de financiële dienstverlening. Cloo werkte onder meer acht jaar voor ICT dienstverlener Capgemini, in de rol van informatie analist, projectleider en in zijn laatste rol als Management Consultant & Enterprise Architect. 

De afgelopen negen jaar was Cloo werkzaam bij SeederDeBoer
. Als Management Consultant was hij betrokken bij diverse opdrachten in het werkgebied van de CIO. Onlangs besloot Cloo de overstap te maken naar branchegenoot Novius, waar hij is aangesteld als Senior Business Consultant. Met een team van circa vijftig adviseurs behoort Novius tot de middelgrote organisatieadviesbureaus van ons land, waarbij het zich specialiseert in business transformaties met een ICT component. Recentelijk werd het adviesbureau in NRC Carrière Held erkend als een van de beste werkgevers van Nederland.

Cloo licht zijn carrièrekeuzes toe: “Na een aantal jaren voor grote management consultancy organisaties te hebben gewerkt, heb ik bewust voor een wat kleiner bureau gekozen. Meer betrokkenheid van het management, minder gebaande paden, de vrijheid die je krijgt in je ontwikkeling en het gevoel er met z’n allen voor te gaan zijn voor mij belangrijke overwegingen geweest om in 2008 voor SeederDeBoer en in 2017 voor Novius te kiezen.” 

Floor Clijsen - Tim Hufken - Jeroen Cloo - Novius

Tim Hüfken behaalde in 2011 een master in Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan Universiteit Utrecht en rondt binnenkort zijn master in Public Information Management af. De afgelopen jaren werkte deze young professional onder meer als Communicatieadviseur bij het Inlichtingenbureau in Utrecht (2012-2015). Deze organisatie helpt gemeenten en andere overheidsorganisaties te bepalen op welke ondersteuning burgers recht hebben. Vervolgens sloot Hüfken zich aan bij publieke domein adviesbureau PBLQ, waar hij een tweejarig traineeshipprogramma (Informatiemanagement) volgde. Vanuit die rol werd hij onder meer ingezet als projectleider bij zorgorganisatie Zuidzorg en als adviseur bij de Haagse gemeentelijke dienst SZW. Onlangs maakte ook Hüfken de overstap naar Novius, waar hij als Business Consultant is gestart. 

Hüfken beschrijft de sterke klik die hij bij Novius ervaart: “Mijn sollicitatie bij Novius was binnen drie dagen rond en dat tussen kerst en oud & nieuw. Dat zegt voor mij wat over de directe klik die ik had met de mensen maar ook met de visie op adviseren als mensenwerk. De juiste balans tussen de 'zachte' kant en inhoudelijke gedrevenheid. Gooi daar bovenop de warme en welkome werksfeer en je hebt wat mij betreft de perfecte match.”

Floor Clijsen behaalde in 2015 haar master in Strategic Human Resource Management aan Universiteit Utrecht (UU). Gedurende haar opleiding werkte Clijsen als Student assistent binnen UU en liep ze stage bij VvAA, een dienstverlener actief in het zorgdomein, die medici, paramedici en studenten voor die beroepen ondersteunt met financieel, bedrijfskundig en juridisch advies, verzekeringen en opleidingen. Sinds begin deze maand heeft ook Clijsen zich bij Novius aangesloten en volgt ze het Business Consultancy Traineeship* van het bureau. In dit tweejarige programma wordt jonge talenten de kans geboden zich middels een combinatie van opleiding, training, opdrachtuitvoering en coaching on the job te ontwikkelen tot volwaardige business consultants. 

“Bij Novius voelde ik op verschillende vlakken direct een match. Zo hecht ik veel waarde aan een sterke inhoudelijke basis en bleek deze bij Novius heel duidelijk aanwezig te zijn. Bovendien bieden de ruime ervaring die hier in huis is, samen met de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, mij als starter een omgeving waarin ik mezelf de komende jaren maximaal kan ontwikkelen. Het feit dat Novius in mijn ogen een bijzonder integere organisatie is en de sfeer intern warm en persoonlijk aanvoelt, maakt dit tot een club waar ik maar al te graag onderdeel van uit wil maken”, aldus Clijsen over haar nieuwe uitdaging.

Afgelopen maand werd Novius door NRC Carrière erkend als een van de beste werkgevers van Nederland.

Lees meer over de ervaringen van Joppe ter Meer en Ralph van Vliet
 over het Novius Traineeship.