Roel Nieuwenhuizen en Charlot Profijt in dienst bij Morgens

16 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het team van Morgens is versterkt met twee nieuwe consultants. Roel Nieuwenhuizen is gestart als Senior Consultant en Charlot Profijt heeft zich bij het bureau uit Leiden aangesloten als Consultant.

Roel Nieuwenhuizen heeft “Lean in zijn genen”, stelt Morgens over een van zijn nieuwste professionals. Nieuwenhuizen was de afgelopen acht jaar werkzaam voor Flowserve, een producent van pompen, kleppen en pomp-afdichtingen, waar hij in 2008 zijn professionele loopbaan startte als Management Trainee. In de jaren die volgden behaalde Nieuwenhuizen zijn Black Belt in Lean Six Sigma en werd ingezet om verscheidenen Lean-trajecten te begeleiden binnen de industriële producent. Voor zijn traineeship bij Flowserve studeerde hij aan de TU Eindhoven en liep stage bij Philips en DAF.

Roel Nieuwenhuizen en Charlot Profijt in dienst bij Morgens

Onlangs besloot Nieuwenhuizen dat het tijd was voor een overstap naar de adviesbranche en sloot hij zich aan bij adviesbureau Morgens. Het bureau uit Leiden richt zich op het realiseren van 'vooruitgangskracht' in verandertrajecten van klanten in de zorg, overheid en zakelijke dienstverlening. Nieuwenhuizen ziet zijn overstap naar de consultancy als een logische zet, omdat hij zag dat ook in andere sectoren zijn kennis en ervaring met Lean goed gebruikt konden worden. Zijn eigen vooruitgangskracht krijgt Nieuwenhuizen uit ‘ontspanning door inspanning’: “’s avonds na het werk nog even een rondje hardlopen en met enige regelmaat een wedstrijd om dat 'personal record' scherper blijven te stellen. Dat is mijn vooruitgangskracht!”

Ook Charlot Profijt heeft zich recent bij Morgens aangesloten. De jonge professional liep in de maanden hiervoor stage bij Big Four zakelijke dienstverlener EY, waar zij meeliep en ervaring opdeed op de afdeling Recruitment Experienced Hires. Tijdens haar studies – Profijt rondde zowel een master in Human Resource Management als in Change Management af aan de Rijksuniversiteit Groningen – liep Profijt ook stage bij Goudsteen & Company waar zij onderzoek deed naar verandertrajecten bij klanten in de energie- en zorgsector. Bij Morgens zal zij als consultant klanten uit de zorg, het openbaar bestuur en de financiële wereld ondersteunen bij verbetertrajecten. 

Profijt: “Wat mij energie geeft is reizen; in nieuwe situaties terechtkomen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen leren kennen.”