Drie nieuwe professionals versterken team van Careffect
Careffect heeft drie nieuwe professionals toegevoegd aan zijn adviesteam. Carolien Herraets, afkomstig van Medicore en PinkRoccade Healthcare, is aangesteld als Consultant. Lisette van Genderen en Renske Veldhuizen, beiden recentelijk afgestudeerd, zijn bij het zorgadviesbureau gestart als junior consultants.
Carolien Herraets behaalde in 2013 een master in Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ging vervolgens aan de slag als trainee bij PinkRoccade Healthcare. Ze groeide door tot consultant en werkte vanuit die rol aan grote EPD-implementaties, waaronder de SAP-ISH implementatie bij de fusie-ziekenhuizen Atrium te Heerlen en Orbis te Sittard (nu Zuyderland). Daarna was ze betrokken bij de Siemens (Cerner) implementatie van Soarian in het UMCG en Erasmus ziekenhuis te Rotterdam. In de periode daarvoor volgde ze een Soarian-bootcamp in Hamburg. Herraets licht toe: “Helaas is deze implementatie vroegtijdig afgerond waarna ik me heb gericht op het opzetten van de externe Helpdesk voor de Hix-ondersteuning in het Tjongerschans Ziekenhuis te Heerenveen.”
Na tweeënhalf jaar bij PinkRoccade te hebben gewerkt was ze een jaar werkzaam bij Medicore, een EPD-leverancier voor Planbare ziekenhuiszorg (ZBC’s) en GGZ. Per 1 november heeft Herraets zich aangesloten bij Careffect, een adviesbureau uit Utrecht dat zich richt op de zorgmarkt. Bij Careffect hoopt Herraets “het verschil te kunnen maken in het optimaliseren van werkprocessen, ondersteuning te kunnen bieden bij veranderingen in het ICT-landschap én bij de huidige en toekomstige uitdagingen voor de Gezondheidszorg.” Ze besluit: “Het uiteindelijke doel mag hierbij niet uit het oog verloren worden; het ‘ontzorgen’ van de zorgverlener voor een optimale patiëntenzorg.”
Begin november is ook Lisette van Genderen gestart bij Careffect, in de rol van junior consultant. In 2015 rondde ze haar bacheloropleiding Beleid & Management Gezondheidszorg af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Afgelopen augustus behaalde ze daar vervolgens ook een master in Health Economics. Al tijdens haar bachelor ging haar interesse uit naar de economische en analytische kant van de gezondheidszorg. “Door het multidisciplinaire karakter van de master heb ik geleerd om vanuit verschillende invalshoeken problemen in de gezondheidszorg te benaderen en te analyseren”, aldus Van Genderen, die bovendien toevoegt: “Door het volgen van deze economische master heb ik meer geleerd over het uitvoeren van verschillende analysemethoden, zoals ‘health technology assessments’ en ‘economic evaluations’.
Naast haar studie werkte Van Genderen bij twee afdelingen in het Erasmus MC te Rotterdam en ondersteunde ze in project- en advieswerk op het gebied van verandermanagement, implementaties, data analyse en procesverbetering. “Door de diversiteit en de afwisseling van dit werk is mijn interesse in consultancy ontstaan”, legt ze uit. In lijn met die interesse besloot Van Genderen voor een uitdaging bij Careffect te kiezen: “Careffect is voor mij het juiste bedrijf, omdat het een jong en dynamisch bedrijf is dat met ervaring en kennis van de zorg zorginstellingen ondersteunt, zodat zij zich meer kunnen richten op de patiëntenzorg”, licht ze haar keuze toe. In haar nieuwe rol als Junior Consultant richt ze zich nu vooral op de DBC-registratie*.
Ook Renske Veldhuizen is begin deze maand als junior consultant bij Careffect begonnen. Afgelopen zomer studeerde ze af aan de Universiteit Utrecht in de richting van Science & Business Management. Gezien haar oorspronkelijke achtergrond in Biomedical Sciences, besloot Veldhuizen haar master te richten op de gezondheidszorg. Negen maanden deed ze klinisch onderzoek op de afdeling Reumatologie in het Universitair Medisch Centrum te Utrecht en was nauw betrokken bij het overleg tussen artsen en onderzoekers. Het onderzoek richtte zich op de kwaliteit van een innovatieve meetmethode om de progressie van de chronische ziekte reumatoïde artritis te kwantificeren. Veldhuizen voltooide haar master bij The Decision Group, een consultancybureau gericht op waardegedreven zorg. Gedurende deze periode leidde ze een project omtrent de organisatie van een evenement voor professionals in de zorg.
Tijdens haar studie had ze voor het eerst van Careffect gehoord, vertelt ze: “Samen met mijn medestudenten nam ik deel aan het Zorgtalent, een jaarlijks evenement georganiseerd door Careffect. Ik was gelijk enthousiast; de manier waarop Careffect kennis overdraagt en ondersteuning biedt in de complexe zorgsystematiek is waardevol voor veel zorgorganisaties in Nederland.” Veldhuizen is inmiddels gestart met haar eerste project bij het Waterlandziekenhuis te Purmerend, Ze besluit: “Als Junior Consultant bij Careffect hoop ik met zowel een medische als bedrijfsmatige achtergrond frisse inzichten te kunnen bieden in complexe zorgvraagstukken.”
* DBC staat voor Diagnose Behandeling Combinatie. Een DBC omvat het traject (tot maximaal 365 kalenderdagen) dat een patiënt doorloopt als hij zorg nodig heeft voor een specifieke diagnose, vanaf het eerste contact bij een tweedelijns curatieve GGZ-aanbieder tot en met de behandeling die hier eventueel uit volgt. De DBC vormt de basis voor de declaratie van deze geleverde zorg in het kader van de diagnose bij de zorgverzekeraar.