Matthias Geerse en Robbert Beilo versterken Solid Professionals

01 november 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Solid Professionals heeft twee nieuwe professionals aangesteld binnen zijn gelederen. Matthias Geerse, een ervaren business consultant afkomstig van Atos Consulting en Ordina Finance Consulting, is gestart als Managing Consultant Finance & Risk. Young professional Robbert Beilo, recent afgestudeerd met een master in Finance, is gestart als Consultant Finance & Risk en wordt vanuit Solid inmiddels bij Rabobank ingezet als Finance & Risk Data Analyst.

Na in 2004 te zijn afgestudeerd aan de RSM Erasmus Universiteit, waar hij een master in Strategic Management behaalde, startte Matthias Geerse zijn loopbaan als consultant bij PMT. Na twee jaar maakte hij de overstap naar ICT dienstverlener Ordina, waar hij binnen de Finance Consulting praktijk werd aangesteld als Business Consultant en zo’n vijf jaar werkzaam was. In 2012 maakte hij de overstap naar Atos Consulting, waar hij de afgelopen drie jaar de rol van Executive Business Consultant vervulde binnen de Governance, Risk & Compliance praktijk.

Vanuit Ordina en Atos Consulting werd Geerse de afgelopen jaren vooral ingezet binnen de financiële / bankensector. Hij heeft ruime ervaring op het snijvlak van business strategy & change management en was betrokken bij diverse grootschalige risk en compliance gedreven integratie- en verandertrajecten bij verschillende banken. ABN AMRO en ING vormen gedurende deze periode zijn belangrijkste opdrachtgevers – de afgelopen jaren begeleidde Geerse bij ABN AMRO als (Senior) Business Analyst uiteenlopende projecten.

Onlangs besloot Matthias Geerse een nieuwe uitdaging aan te gaan en is als Managing Consultant Finance & Risk gestart bij de Advisory praktijk van Solid Professionals
. Het in Utrecht gevestigde bureau helpt onder meer organisaties uit de financiële sector met vraagstukken op het snijvlak van finance en risk management. Solid Professionals is blij met de komst van deze nieuwe collega en stelt: “Matthias is een waardevolle aanvulling voor ons team. Hij weet snel relaties op te bouwen en bij alle stakeholders het vertrouwen te winnen. Bovendien beschikt hij over een uitstekende sectorkennis.”

Matthias Geerse en Robbert Beilo versterken Solid Professionals

Geerse zelf kijkt ook uit naar zijn nieuwe rol: “Solid Professionals biedt mij een inspirerende werkomgeving en relaties waarin vertrouwen centraal staat, waarin klanten constructief op weg geholpen kunnen worden en waar echt toegevoegde waarde wordt geleverd. Solid biedt mij een fijne werkomgeving, omdat zij relatief klein zijn en daardoor wendbaar, creatief en echt inspeelt op de klantvraag.”

Robbert Beilo studeerde het afgelopen jaar af in Bedrijfseconomie aan de Tilburg University en behaalde er tevens een Master in Finance. Na zijn afstudeerstage te hebben afgerond bij zakenbank Kempen & Co besloot hij enkele maanden te gaan reizen (in Australië en Thailand) om zich persoonlijk en zijn sociale en communicatie- vaardigheden te ontwikkelen en na te denken over zijn aankomende loopbaan.

Bij terugkomst besloot ook hij te kiezen voor Solid Professionals, waar hij recentelijk is begonnen als Consultant Finance & Risk. In zijn nieuwe rol zet Beilo zijn analytische vaardigheden in als Finance & Risk Data Analyst bij Rabobank, waar hij inmiddels werkt binnen de afdeling CRIS (Control Risk Information Services), de tak die verantwoordelijk is voor externe rapportages. 

Vanuit zijn nieuwe rol wil Beilo zich bij het adviesbureau de komende periode ontwikkelen tot een multi-inzetbare Finance en Risk expert. Daarbij vormden een continue (intellectuele) uitdaging, de bij Solid aanwezige uitgebreide opleidings- en trainingsmogelijkheden en een gezonde work-life balance voor hem belangrijke voorwaarden om bij Solid aan de slag te gaan. “Solid Professionals biedt een uitgebreid opleidingsprogramma, waarin ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. Daarnaast krijg ik bij Solid de kans om bij diverse vooraanstaande organisaties te werken, waardoor ik voortdurend wordt uitgedaagd met nieuwe, interessante vraagstukken”, licht Beilo toe. Tot slot wijst hij op de “aangename bedrijfscultuur” van het adviesbureau: “Als consultant ben je nauw betrokken bij de organisatie en heb je een goede band met collega’s van de opdrachtgever, maar ook zeker met collega’s op het kantoor.”