Kayleigh van Winssen, Janneke van Lierop en Laura Agterberg naar Careffect

20 september 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgconsultancybureau Careffect heeft zijn team versterkt met drie nieuwe professionals. Kayleigh van Winssen, promovenda aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en Janneke van Lierop, een sociologe met enkele jaren ervaring binnen de zorg, zijn beiden aangesteld als Consultant. Laura Agterberg, recent afgestudeerd in Health Economics, is gestart binnen het traineeshipprogramma van Careffect.

Kayleigh van Winssen was de afgelopen vijf jaar werkzaam als PhD-kandidaat bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens haar bachelor Gezondheidswetenschappen en master Health Economics was zij daar al werkzaam als student-assistent, onder andere als docent statistiek. In haar promotieonderzoek bestudeerde ze de vraag waarom relatief weinig mensen kiezen voor een vrijwillig eigen risico in de basisverzekering en waarom relatief veel mensen een aanvullende verzekering afsluiten. Hiertoe deed ze uitgebreid literatuuronderzoek waarin ze een verbinding legde tussen de meer traditionele economie en de gedragseconomie. Daarnaast voerde ze ook verschillende empirische analyses en simulaties uit op een gegevensbestand van een grote Nederlandse zorgverzekeraar, met daarin informatie over zorgkosten en achtergrondkenmerken van verzekerden over een periode van zes jaar.

Na haar promotietraject was het tijd voor Van Winssen voor een stap buiten de academie, om daar “een meer directe impact te hebben op de dagelijkse praktijk binnen ziekenhuizen.” Per 1 september is ze daarom begonnen als consultant bij Careffectmet circa twintig adviseurs een middelgroot adviesbureau dat zich volledig richt op de gezondheidzorg en zich onder meer specialiseert in kwaliteitsverbetering van processen binnen de sector. Bij Careffect heeft Van Winssen zich ten doel gesteld om “op proactieve wijze bij te dragen aan oplossingen voor de uitdagingen die nu en in de toekomst spelen in de (Nederlandse) gezondheidszorg.” 

Kayleigh van Winssen, Janneke van Lierop , Laura Agterberg

Janneke van Lierop studeerde in 2012 af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Hierna ging ze aan de slag als Persoonlijk begeleider intensieve zorg bij ASVZ, een organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier begeleidde Van Lierop mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Na een jaar fulltime gewerkt te hebben bij ASVZ besloot ze parttime te gaan werken en haar master in Sociologie te behalen. Deze behaalde ze in het voorjaar van 2015, om vervolgens aan de slag te gaan bij zorgverzekeraar CZ als controlemedewerker GGZ. Daar voerde ze materiële en formele controles uit bij GGZ-instellingen en raakte ze vertrouwd met de DBC systematiek.

Na een jaar op deze afdeling gewerkt te hebben besloot Van Lierop een nieuwe uitdaging aan te gaan en koos voor Careffect, waar ze net als Van Winssen per 1 september als Consultant is gestart. Over haar keuze voor Careffect zegt Van Lierop: “Careffect is het juiste consultancybedrijf voor mij omdat het een dynamisch team is met veel ervaring in de zorgregistratie, iets waarin ik mij de komende jaren verder ga ontwikkelen. Na een geslaagde eerste week bij Careffect kijk ik uit naar mijn eerste opdracht voor Careffect.”

Als derde recente versterking heeft ook Laura Agterberg gekozen voor het adviesbureau uit Utrecht. Afgelopen zomer rondde Agterberg haar master Health Economics af aan de Erasmus Universiteit. Tijdens haar studie deed ze kennis op over de verschillende concepten en instrumenten van economische analyses binnen de gezondheidszorg, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Agterberg: “Mijn interesse in consultancy is ontstaan doordat ik tijdens mijn studie in verschillende commissies heb gezeten, waarmee ik in aanraking ben gekomen met consultancy. Tijdens het organiseren van de Health Business Week heb ik veel zorgconsultancy-kantoren leren kennen. Samen met mijn affiniteit met de gezondheidszorg heeft dit ervoor gezorgd dat ik heb deelgenomen aan het Zorgtalent van Careffect.” 

Naar aanleiding van die dag is Agterberg nu als trainee aan de slag gegaan. “Elk project geeft nieuwe uitdagingen en door de afwisseling blijft het werk je prikkelen. Een spilfiguur zijn in deze dynamische omgeving en adviesprojecten tot een goed einde brengen is zeker iets wat mij uitdaagt en interesseert”, licht de young professional toe. Tijdens haar studie werkte Agterberg als student-assistent bij het Institute of Medical Technology Assessment, waar ze diverse onderzoeken heeft ondersteund. Ze besluit: “Ik kan niet wachten om mijn huidige onderzoekservaring in de praktijk te combineren met complexe zorgvraagstukken om zorgprofessionals te helpen en het proces te verbeteren, waardoor zij zich meer op de patiënten kunnen gaan richten. Dit is waar het in de zorg écht om draait.”