Max Verstappen adviseert tech talent van IT-bureau Exact

30 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Formule 1 coureur Max Verstappen is naast zijn racecarrière ook Tech Talent Leader bij Exact. Om de ontwikkeling van het ambitieuze tech talent bij Exact te ondersteunen heeft het bureau het Tech Talent Programme in het leven geroepen. Verstappen zal bijdragen door zijn eigen ervaringen te delen met het uitvoerig benutten van vaardigheden en vermogens.

Max Verstappen, de jongste winnaar van een Formule 1 Grand Prix ooit, wordt door velen gezien als een uitzonderlijk talent na zijn overwinning in de Spaanse Grand Prix. Wat veel van de race-fans echter niet weten, is dat Verstappen naar zijn Formule 1-carrière ook werkzaam is in een consultantfunctie bij Exact, een Nederlands IT-bedrijf dat verschillende software-oplossingen (ERP, Online Boekhouden, SaaS) levert aan grote en kleine organisaties.

Verstappen heeft eerder dit jaar het IT-bedrijf versterkt als Tech Talent Leader, en adviseert vanuit die functie de HR-afdeling van het IT-consultancybureau over manieren om talenten aan te moedigen tot het behalen van kampioensniveaus. De samenwerking die de coureur is aangegaan met het bureau is onderdeel van het 'Tech Talent Programme', dat ervoor bedoeld is om het technologisch talent van Exact zo goed mogelijk te begeleiden in haar persoonlijke ontwikkeling.

“Ik voel me goed bij de samenwerking met Exact en ben er trots op”, aldus Verstappen. “Het bedrijf heeft een geschiedenis in de Formule 1-wereld en ondersteunde mijn vader toen hij coureur was.” Hij laat weten dat de partnership met het IT-bureau "perfect" bij hem past. Verstappen licht toe: “We willen allebei de wereldtop bereiken. Talent is erg belangrijk als je de top wilt bereiken. Net als focus en vastberadenheid.” Over zijn toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van het talent zegt hij: “Op basis van mijn eigen achtergrond hoop ik het talent bij Exact te laten zien dat je hard moet werken om je doelen te behalen. En dat hoe getalenteerd je ook bent, samenwerking en teamwork ook nodig zijn om echt succesvol te worden.”

Erik van der Meijden, CEO van Exact, voegt toe: “Ontwikkelaars en ontwerpers zijn van cruciaal belang voor de groei van Exact. Het is van grote toegevoegde waarde om Max Verstappen te hebben als motivator voor onze mensen. We zijn erg trots op zijn succes en vinden de manier waarop hij presteert in zijn sportcarrière uitzonderlijk inspirerend. Het is geweldig dat Verstappen bereid is om zijn persoonlijke succes te delen met deelnemers van ons programma.”

Exact telt vandaag de dag wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. In lijn met zijn strategie en ambities – gericht op het verder uitbreiden van zijn internationale voetafdruk – verwacht het bureau de komende jaren nog veel meer talent te zullen aannemen. Een groot deel van hen zal deelnemen aan het Tech Talent Programme.