Centric maakt programma van Tech Event 2016 bekend

31 augustus 2016 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Begin september vindt in CineMec Ede het Centric Tech Event 2016 plaats. Tijdens het jaarlijkse evenement praten gerenommeerde Microsoft-specialisten bezoekers helemaal bij over de laatste Microsoft-innovaties en ontwikkelingen op het gebied van development, infrastructuur en sales. Keynote sprekers zijn dit jaar Microsoft MKB directeur Ron Augustus en HoloLens expert Dennis Vroegop.

Ieder jaar organiseert ICT dienstverlener Centric het Tech-evenement, een informele bijeenkomst voor medewerkers én relaties van de organisatie. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte met enkele genodigde keynote sprekers en gedurende de dag vinden er tal van tracks plaats, die IT professionals kunnen volgen. Om het programma aan te sluiten op ieders interesse, hebben bezoekers de keuze om te ‘wisselen’ van sessies. Dit jaar vindt het Centric Tech Event plaats op woensdag 7 september in CineMec Ede en zal naar verwachting weer honderden IT professionals trekken, die hun kennis op het gebied van Microsoft-innovaties willen bijspijkeren.

“In het kader van ons Craft-programma*, waarin vakmanschap en het delen van kennis met de IT-community centraal staan, zijn ook professionals welkom die niet bij Centric werken. Wij zijn ervan overtuigd dat we door dit soort initiatieven samen het vak verder kunnen brengen”, aldus de organisatie van het Centric Tech Event.

Zoals elk jaar zijn ook deze editie weer enkele experts als keynotes uitgenodigd. Allereerst Ron Augustus, Directeur MKB bij Microsoft Nederland. Augustus zal in zijn presentatie vertellen welke innovatieve oplossingen Microsoft haar klanten en partners in het komende jaar gaat bieden en hoe het bedrijf inspeelt op de toekomst. De tweede keynote zal worden verzorgd door Dennis Vroegop, programmeur en onder meer expert op het gebied van de Microsoft HoloLens**. Vroegop zal tijdens het event laten zien waar de HoloLens allemaal toe in staat is. Na afloop van zijn presentatie mogen tien geselecteerde deelnemers bovendien zelf(s) met de HoloLens aan de slag.

Naast het plenaire gedeelte vinden er gedurende het evenement tal van tracks plaats, waar bezoekers hun kennis over diverse Microsoft applicaties kunnen versterken. Er vinden drie type tracks plaats: Development tracks, Infrastructure tracks en Business & Sales tracks. Zie hieronder een overzicht van de verschillende tracks en hun inhoudelijke focusgebieden, die variëren van Office 365 en Azure Micro Services tot Machine Learning en DevOps.

Development tracks
Angular 2.0 door Maurice de Beijer
Application Insight door Gerard van der Pol
Azure Micro Services: door Alex Thissen

Infrastructure tracks
Hybrid SSO: door Tino Donderwinkel
Software Defined Datacenter: door Martijn de Rhoter
Azure Security: door Tino Donderwinkel 

Business&Sales-tracks
Machine Learning: PowerBI door Jeroen ter Heerdt
Office 365: producten en hun samenhang: door Hans van der Meer
Continuous Integration, Continuous Delivery, DevOps: door Rob van Abeelen

Professionals die het evenement willen bezoeken én in contact willen komen met honderden vakgenoten, kunnen zich nog inschrijven. Centric laat weten dat nog een aantal plekken beschikbaar is. Na aanmelding laat de organisatie geïnteresseerden zo snel mogelijk weten of zij er bij kunnen zijn.

* Craft is een door Centric ontwikkeld groeiprogramma voor IT’ers, waarin experts onderling het vakmanschap kunnen aanscherpen en vakgenoten ontmoeten.

** De HoloLens van Microsoft is een bril die aan de hand van 3D tekeningen de realiteit verrijkt met een extra digitale laag – naar wens in te vullen met applicaties of games. Naar verwachting wordt de Microsoft HoloLens aan het begin van 2017 in ons land op de markt gebracht, hoewel de precieze leverdatum nog niet bekend is.