Bisnez Management zet sterke groei verder door

17 augustus 2016 Consultancy.nl 8 min. leestijd
Profiel

Bisnez Management heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en zijn team van projectmanagers en management consultants versterkt. Deze uitbreiding wil het bureau de komende periode doorzetten. Reden voor Consultancy.nl om in gesprek te gaan met enkele bij het bureau werkzame professionals om te ontdekken hoe het is om voor Bisnez Management te werken.

Bisnez Management is een groeiend adviesbureau dat met een hecht team zich elke dag inzet om de verwachtingen van haar klanten te overtreffen. De expertises van Bisnez zijn Projecten & Programma’s; Processen, Informatie & Data en Management & Control. Peter-Willem van Lindenberg, directeur bij Bisnez Management, licht toe: “Het bedrijf is momenteel succesvol en financieel gezond en daarmee klaar om een stap naar de toekomst te zetten. Het succes van het team blijkt uit de mooie nieuwe opdrachten die zijn verworven in de publieke en private sector, het winnen van de branche award voor management consulting en de aanwas veel nieuwe enthousiaste en ambitieuze collega’s*”. 

Van Lindenberg: “Deze groei willen we graag doorzetten, niet door meer collega’s op detacheringsbasis bij de klant neer te zetten maar door in teams impactvolle opdrachten uit te voeren. Onze aanpak slaat aan, daardoor merken we dat we regelmatig nee moeten verkopen en dat groei van het bedrijf nodig is om aan de toenemende vraag te voldoen.”

Peter-Willem van Lindenberg, directeur bij Bisnez Management

Om meer te weten te komen over de groei van Bisnez Management, ging Consultancy.nl onlangs in gesprek met Judith Ophoff (management consultant) en Gedion Evers (projectmanager). Afgestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) en aan de TU Eindhoven, begon Evers zijn carrière als officier bij de Koninklijke Marine. Na zestien jaar koos hij in 2006 voor een andere richting: projectmanager bij onder andere CGI. Evers heeft ruime ervaring in ontwikkeltrajecten en veranderprojecten met een ERP component en sloot zich in 2013 aan bij Bisnez Management. Judith Ophoff startte eind 2015 bij het management- en adviesbureau. Na haar studie bestuurs- en organisatiewetenschappen ging ze bij CEANconsulting aan de slag als adviseur in de gezondheidszorg. Ze heeft ervaring in strategische vraagstukken rondom procesinrichting, bedrijfsvoering en organisatieverandering.

Waarom zouden projectmanagers en consultants bij Bisnez moeten werken?
Evers vertelt: “Bisnez is een financieel sterk bedrijf met een ambitieus, hecht team van project,- en programmamanagers en management consultants. Het is een mix van zeer ervaren collega’s en jonge, enthousiaste professionals die altijd voor elkaar klaar staan. De mensen bij Bisnez werken hard, zijn professioneel en hebben aandacht voor elkaar. Een team waar je je snel in thuis voelt.”

“Ik heb gekozen voor Bisnez omdat het een bureau is waar je echt als persoon wordt gezien en niet alleen als werknemer”, licht Ophoff haar recente keuze voor Bisnez Management toe. “In de sollicitatiegesprekken was er oprechte interesse in wie ik ben en hoe ik in het leven sta, waar ik blij van word en waar ik me in wil ontwikkelen. Ook sprak het me aan dat Bisnez adviesdiensten aanbiedt in diverse sectoren, zowel publiek als privaat, waardoor er de ruimte is om in de breedte ervaring op te doen. Waar ik zelf naar op zoek was, was een adviesbureau waar het advies ook wordt geïmplementeerd bij de klant, dus de combinatie van denken en doen. Bisnez is daar erg goed in”, aldus Ophoff.

Judith Ophoff - Business Management

Voor Evers vormden klantbenadering en kennisdeling belangrijke drijfveren om zich destijds bij Bisnez aan te sluiten: “Voordat ik in 2013 bij Bisnez ben gaan werken heb ik voornamelijk projecten aan de "leverancierskant" uitgevoerd. In die rol ben ik in contact gekomen met Bisnez Management. Mij sprak vooral de manier waarop Bisnez de klant benadert aan. De klant willen laten schitteren is een uitgangspunt waar ik volledig achter sta. Bij Bisnez werkt een diversiteit aan collega's die gezamenlijk hun kennis willen delen. We hebben daartoe regelmatig vakinhoudelijke bijeenkomsten waarbij ik zelf een bijdrage kan leveren aan kennis en tegelijk mijn eigen kennis kan verbreden**.”

Ophoff vult verder aan en geeft een voorbeeld: “Werken bij Bisnez is leuk omdat er wordt gewerkt vanuit een basis van vertrouwen in je professionaliteit en kunnen. Ik krijg de vrijheid om een opdracht in te vullen op een manier die bij mij past. Tegelijk zijn de meer senior collega’s dichtbij en altijd bereid om mee te denken, ik kan op ze terugvallen als dat nodig is. Dit betekent voor mij een context waarin ik kwaliteit kan leveren aan de klant én mezelf kan ontwikkelen. Zo kreeg ik een review door één van de principals. Hij dacht mee over hoe ik een plan van aanpak voor een implementatietraject nog verder kon aanscherpen. Zo waarborgen we gezamenlijk de kwaliteit van onze producten.”

Hoe zorgt Bisnez voor goed werkgeverschap? Wat voor beleid, ondersteuning en cultuur hebben jullie?
Volgens directeur Van Lindenberg is Bisnez Management vooral een “leuk en ambitieus bedrijf”, waar opdrachtgevers en medewerkers centraal worden gesteld en waar veel aandacht is voor sociale activiteiten. “Bisnez hecht veel waarde aan een goede binding van de medewerkers met het bedrijf en ook onderling. De persoonlijke ontwikkeling van onze professionals is een speerpunt. Alle collega’s werken actief samen met hun HR manager en worden gevraagd aan het begin van het jaar een ontwikkelroute op te stellen. Denk hierbij aan de gewenste opdrachten/sectoren, certificeringen en persoonlijke ontwikkeling. Bisnez ondersteunt deze ontwikkeling door zowel intern als extern opleidingen aan te bieden en vooral veel tijd te maken voor training on the job samen met meer ervaren collega’s.”

Gidion Evers - Business Management

Zo blikt Ophoff onder meer terug op de training die ze al vanaf het begin mocht volgen: “Toen ik net gestart was bij Bisnez, kon ik instromen bij een training Lean Six Sigma. Dit was een prettige manier om snel wat meer collega’s te leren kennen, er is een open cultuur waar mensen geïnteresseerd zijn in elkaar en samen willen werken aan een goed resultaat.”

Evers vervolgt: “Binnen Bisnez is er ook veel aandacht voor de mens en worden vele sociale activiteiten georganiseerd zoals jaarlijks een weekend weg met partners. Maar ook op sportief gebied zoeken we elkaar regelmatig op. Zo gaan meerdere collega’s jaarlijks wielrennen in de Vogezen of hardlopen.” Ophoff vult aan: “Ik was gelijk onderdeel van het team. Natuurlijk delen we niet alleen vakinhoudelijke interesses, maar gaan we ook regelmatig samen op pad, zoals met het jaarlijkse skiweekend, een escape room of gewoon een avondje bier drinken in de stad.”

Van Lindenberg voegt nog toe: “Ook de arbeidsvoorwaarden van Bisnez zijn op orde: aandacht voor het thuisfront, vast contract, transparantie in beloningsstructuur en een bonusregeling.”

En wat voor soort profiel nieuwe medewerker zoeken jullie nu?
Van Lindenberg: “We zijn op zoek naar enthousiaste en ambitieuze projectmanagers en consultants met een academisch werk- en denkniveau die minimaal twee jaar werkervaring hebben. Een achtergrond bij een van de grote audit-, consulting of IT-organisaties is een pré. Qua persoonlijke kenmerken hechten we veel waarde aan overtuigingskracht, emotionele intelligentie en omgevingssensitiviteit.” Hij besluit: ‘In een bedrijf als Bisnez is het daarnaast belangrijk dat je een teamplayer bent en je de drive hebt om mee te willen bouwen aan een groeiende organisatie.”

* Eerder in 2016 werd het team van Bisnez onder andere versterkt met Steven Schippers en Denise Jacobs en begin dit jaar sloot Maarten van de Weerd zich aan als nieuwe projectmanager.

** Gedion Evers behaalde begin 2016 zijn IPMA-B Certificering.