Bisnez projectmanager Gedion Evers behaalt IPMA-B certificering

08 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gedion Evers, projectmanager bij Bisnez Management, heeft een IPMA-B certificering (Certified Senior Project Manager) behaald. Deze bijzondere certificering voor ervaren projectmanagers wordt jaarlijks door slechts dertig tot veertig professionals gehaald.

De International Project Management Association (IPMA) is de overkoepelende organisatie van de nationale beroepsverenigingen voor projectmanagement. IPMA reikt certificeringen uit aan professionals in het project- en programmamanagement vakgebied. De IPMA certificering kent in totaal vier niveaus: IPMA-A, B, C en D. Hiervan is de certificering IPMA-A het hoogst, en deze certificering geeft de projectmanager het recht om zichzelf ‘Certified Projects Director’ te noemen. IPMA-B is de certificering voor Certified Senior Project Manager. Voorheen werden de examineringen, waarin de professionals moeten bewijzen dat zij zelfstandig complexe projecten op goede wijze kunnen leiden, afgenomen door Cito, maar sinds kort is IPMA zelf verantwoordelijk voor de examinering van kandidaten.

Zowel voor IPMA-A als IPMA-B geldt het zogenaamde 8-5-3 principe als toelatingseis. Dit houdt in dat deelnemers in de afgelopen acht jaar tenminste vijf jaar project- of programmamanagement ervaring moeten hebben, waarvan drie jaar leidinggevend in een managementfunctie. Vervolgens wordt in het IPMA-B traject aan de kandidaat gevraagd het Referentiedocument en het Projectrapport deel 1 in te leveren, waarna twee assessoren de toelaatbaarheid van de kandidaat beoordelen. Na toelating wordt een 360 graden feedback uitgevoerd, levert de kandidaat het Projectrapport deel 2 in en neemt hij deel aan een assessmentinterview – een twee uur durende assessment met twee assessoren.

Onlangs heeft Bisnez Management projectmanager Gedion Evers het IPMA-B certificaat behaald. Evers is sinds 2013 in dienst bij het advies- en managementbureau uit Bergambacht en voerde in de afgelopen jaren verschillende opdrachten uit voor Bisnez Management. Voordat hij bij Bisnez Management begon werkte hij als projectmanager van ERP implementaties voor CGI (voorheen Logica). Hij begon zijn loopbaan als marineofficier bij het ministerie van Defensie.

Vooral het schrijven van het projectrapport was veel werk vertelt Evers: “Het totale rapport beslaat een rapport van 13.000 woorden maximaal. Ik ben op 10 maart 2015 gestart en heb op 11 februari 2016 het assessment afgerond. In totaal ben ik zo'n dertig avonden bezig geweest met het schrijven van het rapport.” Ook zijn collega Michiel Dijkman is gecertificeerd door IPMA – Dijkman behaalde in 2014 het IPMA-A certificaat als zesde professional in Nederland met deze erkenning.