IPMA-A certificering voor Bisnez adviseur Michiel Dijkman

14 oktober 2014 Consultancy.nl

Michiel Dijkman, programmamanager bij management- en adviesbureau Bisnez Management, heeft opnieuw een belangrijke programmamanagement certificering behaald. Dijkman behaalde onlangs de IPMA-A certificering (Certified Projects Director), uitgegeven door de International Project Management Association (IPMA). Daarmee is hij de 6e professional in Nederland die deze certificering heeft behaald.

Certificering
IPMA certificeringen worden afgegeven door de International Project Management Association (IPMA), de overkoepelende organisatie van de nationale beroepsverenigingen voor projectmanagement. Professionals die een IPMA-certificering verwerven tonen aan dat zij zelfstandig complexe projecten goed kunnen leiden. Daarbij worden ze beoordeeld door andere programmamanagers uit de top van het veld. De IPMA certificering kent in totaal vier niveaus - IPMA A, B, C en D. De examinering van de IPMA certificering wordt verzorgd door Cito.

IPMA-A
De hoogste certificering binnen het IPMA certificeringssysteem is IPMA-A. Om in aanmerking te komen voor deze exclusieve certificering moeten professionals in de laatste 8 jaar 5 jaar programmamanagement-ervaring kunnen aantonen, waarvan 3 jaar leidinggevend in een managementfunctie. Bovendien moeten ze daarbij tenminste 2 jaar ervaring in het managen van 'complexe' projecten kunnen demonstreren. Michiel Dijkman wist afgelopen week deze exclusieve IPMA-A certificering te behalen. Slechts vijf professionals gingen hem in Nederland voor.

Michiel Dijkman - Bisnez Management

Michiel Dijkman
Michiel Dijkman werkt sinds 2004 als programmamanager bij Bisnez Management. In de afgelopen 15 jaar heeft Dijkman een indrukwekkend track record opgebouwd op het gebied van programma- en projectmanagement. Zo werkte hij voor zijn aanstelling bij Bisnez Management ruim vier jaar bij Getronics, onder meer als senior projectmanager en later ook als bestuurslid van Getronics Consulting (inmiddels KPN Consulting)*. Bij Bisnez Management was Dijkman de afgelopen jaren betrokken bij diverse (complexe) projecten en transformaties voor uiteenlopende opdrachtgevers. Zo is Dijkman sinds eind vorig jaar als programmamanager en (interim) senior manager verantwoordelijk voor een ingrijpende business transitie bij een zorgdienstverlener. Hij geeft daarbij leiding aan het programma, waarbij productvernieuwing, procesverbetering en aanpassingen van de klantstrategie worden doorgevoerd. Ook is hij momenteel bij een woningcorporatie als adviseur van de Raad van Bestuur en als trainer verantwoordelijk voor de invoering van projectmatig werken binnen de organisatie.

Bisnez Management is verheugd over de behaalde certificering van Michiel Dijkman: "Bisnez Management hecht veel waarde aan het continu trainen en bijscholen van de medewerkers. Onlangs heeft bijvoorbeeld een groep collega's een Lean Six Sigma diploma gehaald. Deze IPMA-A certificering van Michiel is erg bijzonder. Michiel staat al bekend als een van de zwaargewichten in Nederland op het gebied van project- en programmamanagement, maar deze certificering bevestigt zijn kennis en kwaliteiten nog eens extra."

* In september 2011 werd Getronics Consulting gerebrand naar KPN Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over