Wendy Broekhoff wordt Directeur Human Resources bij Ordina

09 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft voormalig Quint consultant Wendy Broekhoff per 1 september aangesteld als Directeur Human Resources. Broekhoff, die momenteel de rol bekleedt van Head of HR bij Royal BAM Group, wordt verantwoordelijk voor de aansturing van de HR functie en Ordina Academy, de opleidingstak van de ICT-dienstverlener. 

Wendy Broekhoff (44) brengt uitgebreide ervaring met zich mee vanuit directiefuncties op het gebied van Human Resources. Sinds september 2013 geeft ze leiding aan de HR functie van technische dienstverlener Royal BAM Group. Daarvoor bekleedde ze een vergelijkbare rol bij Philips Healthcare (‘HR Director MCR EMEA’). Eerder in haar loopbaan werkte ze meer dan zes jaar voor Quint Wellington Redwood, een adviesbureau gespecialiseerd in sourcingsvraagstukken.

Per 1 september maakt Broekhoff de overstap naar Ordina, waar ze is benoemd tot Directeur Human Resources. Zij wordt verantwoordelijk voor de afdelingen Recruitment, HR Development, Compensation & Benefits, Ordina Academy en de personeels- en salarisadministratie in Nederland. Tevens wordt zij lid van het Executive Committee en zal vanuit die rol het HR-beleid op groepsniveau verder vormgeven. 

Wendy Broekhoff - Ordina

Over haar nieuwe stap zegt Broekhoff: “Ordina opereert in dynamische en uitdagende marktomstandigheden. Human Capital is hierbij een onderscheidend element en de HR-functie is daarmee cruciaal voor Ordina. Ik heb enorm veel zin om de positie van Ordina als aantrekkelijke werkgever verder te versterken en een bijdrage te leveren aan het succes van Ordina in de markt.”

Stépan Breedveld, CEO van Ordina, is verheugd over de benoeming: “Wij willen ICT voor mensen laten werken. Onze medewerkers bouwen aan een digitale wereld en spelen een belangrijke rol bij het oplossen van maatschappelijke en bedrijfsmatige vraagstukken. Werving en ontwikkeling van medewerkers zijn daarom essentieel voor de toekomst van ons bedrijf. Wendy gaat hieraan in haar nieuwe rol als HR-directeur een belangrijke bijdrage leveren. Ik kijk uit naar haar komst.” 

Per 19 september is Annemieke den Otter bij Ordina benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur, zij volgt Jolanda Poots-Bijl op.