EY en Accenture partner van TheNextWomen Innovation Summit

18 mei 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Volgende week vindt de 2016-editie van TheNextWomen Innovation Summit plaats in Amsterdam. Het evenement brengt tussen de 700 en 1.000 ambitieuze vrouwelijke ondernemers, leiders en investeerders samen. Tevens biedt het evenement een podium voor de bekendmaking van de vijfde editie van TheNextWomen100 – de top 100 vrouwelijke ondernemers van ons land. Vanuit de adviesbranche hebben dit jaar EY en Accenture zich aan het evenement verbonden als partner.

TheNextWomen is een Nederlands platform voor vrouwelijke ondernemers en investeerders, dat zichzelf ten doel heeft gesteld om een ecosysteem van ondernemers en ondernemingen te creëren waarin mannen en vrouwen een gelijk aandeel hebben. Om de representatie van vrouwen in het bedrijfsleven te versterken organiseert het platform al een aantal jaar TheNextWomen Innovation Summit, een event dat aandacht besteedt aan vrouwelijk ondernemerschap en leiderschap in Nederland.

Op 23 mei 2016 organiseert TheNextWomen de volgende editie van de jaarlijkse Innovation Summit, dit jaar in Pakhuis West in Amsterdam. Naar verwachting komen er dit jaar zo’n 700 tot 1.000 vrouwelijke ondernemers, investeerders en business leaders op het evenement af, om te luisteren naar presentaties van verschillende deskundigen op het gebied van digital, live pitches van 25 tot 50 innovatieve startups, of om een bezoek te brengen aan de zogeheten Innovation Alley*, een beurs vol stands van innovatieve bedrijven.

TheNextWomen Innovation Summit

TheNextWomen stelt sinds vijf jaar een lijst van de honderd meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland op – TheNextWomen100. Afgelopen jaren kende de Nederlandse adviesbranche een stevige vertegenwoordiging in de top-100 lijst met in 2014 acht vrouwelijke adviseurs en in 2015 elf adviseurs die in de lijst waren opgenomen. Tijdens de 2016-editie van de Summit wordt de vijfde jaargang van TheNextWomen100 bekendgemaakt. Voor deze jubileumeditie is gekozen voor een speciale versie van de lijst, waarbij wordt gekeken naar de 100 ultieme vrouwelijke ondernemers die deelnamen aan de afgelopen vijf edities.

EY en Accenture
Om het evenement te ondersteunen heeft TheNextWomen een tiental partners om zich heen verzameld. Naast Facebook heeft ook accountants- en advieskantoor EY zich aan het evenement verbonden als Silver Partner. “EY is sinds deze editie partner van TheNextWomen en is betrokken bij de Summit. Tijdens het event ondersteunt EY dit netwerk om vrouwen te helpen bij het opzetten en uitbreiden van hun bedrijf en stil te staan bij hun succes”, aldus EY Partner Hanneke Overbeek. EY zal onder meer de Innovation Alley ondersteunen en staat met een eigen stand op de beursvloer.

Overbeek vervolgt: “We dragen graag bij aan initiatieven die vrouwelijke ondernemers helpen verder te groeien.” Volgens Simone Brummelhuis, oprichtster en CEO van TheNextWomen, bestaat er een duidelijke synergie tussen de visie en de ambitie van TheNextWomen en EY als het gaat om vrouwelijk ondernemerschap. “Al sinds 2009 versterkt en promoot TheNextWomen honderden vrouwen om succesvol te ondernemen en een succesvolle professional te zijn. Met de ervaring die EY op het gebied van innovatie als partner meebrengt, kunnen wij het aantal vrouwen dat wij ondersteunen en de impact die zij hebben aanzienlijk verhogen”, aldus Brummelhuis.

Partners van TheNextWomen Innovation Summit

Ook Accenture heeft zich als partner aan het evenement verbonden dit jaar. Het consultancybureau staat als Bronze Partner eveneens op de Innovation Alley met een stand. Daarnaast neemt Pieter Paul van Oerle, Lead Accenture Digital bij Accenture, zitting in de jury van de pitch competition. Van Oerle is een van de drijvende krachten achter de Accenture Innnovation Awards (AIA), een jaarlijkse innovatiecompetitie voor de meest innovatieve producten, diensten en concepten van Nederlandse bodem. “Door op innovatie te focussen kunnen wij onze klanten helpen om hoge prestaties te behalen. Wij geloven dat TheNextWomen Innovation Summit net als de AIA startups de kans geeft om hun ideeën, producten en diensten tentoon te stellen”, aldus Van Oerle.

* Naast tientallen andere bedrijven staat ook House of Einstein op de Innovation Alley van TheNextWomen Innovation Summit. Consultancy.nl ging onlangs met House of Einstein, een e-retailer voor zakelijke kleding, in gesprek over de nieuwe trend van ‘situationeel kleden’ onder adviseurs en overige professionals.