8 adviseurs in top 100 vrouwelijke ondernemers van NL

19 mei 2014 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen zaterdag heeft ‘The Next Women’, een platform voor vrouwelijke ondernemers en investeerders, een lijst bekendgemaakt van de top 100 vrouwelijke ondernemers van Nederland. De lijst werd door het FD groots uitgelicht in de weekendeditie van de krant. In de topvrouwen ranking staan naast diverse succesvolle ondernemers ook 8 vrouwen die eigenaar zijn van een adviesbureau.

The Next Women heeft als missie om een inclusieve ecosysteem van vrouwelijke starters, rolmodellen, adviseurs en investeerders te creëren. Doel is om vrouwen te adviseren, te inspireren en te verbinden op het gebied van ondernemen en bedrijfsvoering.

Jaarlijks brengt het platform ook de zogeheten ‘The Next Women 100’ uit, een lijst van 100 meest succesvolle vrouwelijke entrepreneurs van het land. Om deel uit te maken van de prestigieuze lijst moeten vrouwen (mede-)eigenaar zijn van een bedrijf met een omzet van minstens €2 miljoen en daarnaast door de selectie komen van de jury*.

Van de 100 topvrouwen zijn er acht werkzaam binnen de adviesbranche**. Een overzicht:

Alexandra Jankovich: medeoprichter van SparkOptimus, een adviesbureau gespecialiseerd in digitale commercie. Vorig jaar werd Jankovich door TEDxWomen Nederland ook al verkozen tot een van de 50 meest inspirerende vrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Caroline van den Bosch: oprichter van Emeritor, een dienstverlener gespecialiseerd in advies en implementatie rondom inkoop processen en systemen. Onder haar leiding is Emeritor uitgegroeid tot zo’n 100 medewerkers, daarmee is het een van de marktleiders binnen inkoopdienstverlening.

Jacqueline Bosselaar: medeoprichter van Het PR Bureau, een Amsterdams PR Bureau en communicatiebureau. Sinds de oprichting in 2005 heeft het PR Bureau een sterke reputatie opgebouwd, ook behoorde het de afgelopen twee jaar tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland (FD Gazelle).

Angela van de Loo: directeur van Target Point, een nichespeler op de markt van change management. Het adviesbedrijf heeft een team van circa 20 adviseurs (vaste dienst + ZZP) die opdrachtgevers helpen met onder meer leiderschap, talentmanagement en cultuurverandering.

Succesvolle vrouwelijke entrepreneurs - 1

Esther Mollema: oprichter van Direction, een bedrijf dat trainingen en leiderschapsprogramma’s ontwikkelt. Daarnaast is ze vanaf 2007 Algemeen Directeur van het HPO Center. Mollema is een veel gevraagd spreker rond diversiteit en leiderschap en auteur van diverse managementboeken.

Ilse van Ravenstein: directeur en oprichter van communicatieadviesbureau Involve. Vanuit Nijmegen werken zo’n 16 Involve medewerkers aan vooral interne communicatie vraagstukken bij grotere organisaties in Nederland, zowel in de profit als non-profit sector.

Susanne Swinkels: medeoprichter van Branddoctors, een marketingadviesbureau uit Nieuwegein, daarvoor werkte ze bij Unilever in verschillende marketing- en finance functies. In 2010 werd Swinkels nog gekozen tot meest invloedrijke vrouwelijke Marketeer van Nederland.

Inge van Zon: Managing Partner van ZZ Management & Consulting, een adviesbureau gevestigd in Singapore dat zich richt op financiële instellingen in Azië. Daarvoor werkte ze jarenlang voor ABN Amro en accountants- en advieskantoor Deloitte.

Succesvolle vrouwelijke entrepreneurs - 2

Deelname The Next Women 100

Van belang om aan te geven dat alleen ondernemers en (mede-)eigenaren van bedrijven zijn meegenomen in de lijst – vrouwen die bijvoorbeeld topfuncties bekleden in het bedrijfsleven of partners werkzaam in de consultancybranche behoren niet tot de doelgroep van The Next Women 100.

* De jury van The Next Women 100 bestaat uit acht bestuurders/managers uit het bedrijfsleven, waaronder Larissa Keijzer van Grant Thornton.

** Segmenten binnen de adviesbranche die weinig overlap hebben met het management consultancy vakgebied, zoals evenementenbureaus en advocatenkantoren, zijn uitgezonderd.