Accenture en SparkOptimus in Top 50 zakenvrouwen

10 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Afgelopen vrijdag vond de vierde editie plaats van TEDxWomen in het Amsterdamse Okura hotel. Tijdens het event werden de 50 meest inspirerende vrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven bekendgemaakt. In de top 50 staan 3 bestuurders werkzaam binnen de adviesbranche: Barbara Baarsma (algemeen directeur economisch onderzoeksbureau SEO), Alexandra Jankovich (Managing Partner van SparkOptimus) en Anja Montijn-Groenewoud* (wereldwijd verantwoordelijk voor Management Consulting Resources groep van Accenture).

TEDxWomen is een zusterinitiatief van TEDxAmsterdam, een van de bekendste wereldwijde platformen voor ideeën, inspiratie en verandering. TEDxWomen richt zich op de manier waarop vrouwen bijdragen aan innovatie en verandering. In 2010 was Nederland een van de eerste landen dat een TEDx organiseerde specifiek voor vrouwen – genaamd TEDxAmsterdamWomen.

Top 50 zakenvrouwen

Tijdens de 2013 editie van TEDxAmsterdamWomen presenteerden de initiatiefnemers voor het eerst een lijst van de 50 meest inspirerende vrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven. Volgens TEDxWomen worden vrouwelijke ondernemers nog te vaak niet serieus genomen. “Het heeft te maken met perceptie” zegt Janneke Niessen, mede-oprichter van digitaal marketingbureau Improve Digital en een van de initiatiefnemers van de award. “We willen met deze lijst op een positieve manier laten zien: zó kan het ook”.

In de lijst van 50 vrouwen, die overigens geen rangschikking kent, staan naast adviseurs Baarsma, Jankovich en Montijn-Groenewoud diverse bekende BN’ers en zakenvrouwen, waaronder Linda de Mol (TV-presentatrice), Neelie Kroes (EU-commissaris), Nancy McKinstry (CEO van Wolters Kluwer) en Deborah Disanzo (CEO van Philips Healthcare).

* Meer nieuws over Anja Montijn-Groenewoud:

- Manon van Beek geeft leiding aan Accenture Nederland (opvolgster van Anja Montijn-Groenewoud)
- Anja Montijn-Groenewoud in global Accenture bestuur
- Accenture topvrouw Anja Montijn-Groenewoud CEO v/h jaar