Computable: Accenture topvrouw CEO van het jaar

08 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anja Montijn-Groenewoud, Managing Director van Accenture Nederland, is door ICT magazine Computable verkozen tot ‘CEO van het jaar’. Ze kreeg de award eind vorige week tijdens de ‘Computable Awards 2012’, dat in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk plaatsvond.
 
Jaarlijks reikt Computable awards uit aan bedrijven en personen actief in de ICT branche. Dit jaar werden in totaal 17 awards uitgereikt: 5 awards gekoppeld aan de Computable 100 (lijst van krachtigste ICT-bedrijven in Nederland) en 12 awards in uiteenlopende categorieën.
 
Categorie ‘CEO van het jaar’
Begin 2012 heeft Computable zijn lezers gevraagd CEO’s voor te dragen. Uit alle inzendingen heeft de jury de vijf beste kandidaten hieruit geselecteerd en genomineerd. De volgende CEO’s waren genomineerd:
- Patrick van Aalst (Macaw)
- Tijn van Dommelen (Imtech ICT)
- Roland Hameeteman (e-office)
- Anja Montijn-Groenewoud (Accenture)
- Jeroen Versteeg (Sogeti, inmiddels werkzaam voor Capgemini)
 
Op basis van het oordeel van zowel het publiek als de jury werd Anja Montijn-Groenewoud verkozen tot ‘CEO van het jaar’. “Al sinds 2006 geeft Anja Montijn-Groenewoud succesvol leiding bij Accenture in de moeilijke markt van IT consulting en wist zij de resultaten op peil houden. Dat is volgens de jury een hele prestatie. Anja Montijn-Groenewoud heeft daarnaast door als partner parttime te werken, voor veel vrouwen de weg vrijgemaakt binnen Accenture. Hierdoor heeft Accenture de laatste jaren ook een actief beleid om vrouwen op topposities aan te nemen” aldus Computable.

Anja Montijn Groenewoud - CEO Accenture 

Over Anja Montijn-Groenewoud
Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam startte Anja Montijn-Groenewoud in 1989 haar carrière als consultant bij Accenture. Toen Accenture in 2001 een beursgenoteerde onderneming werd, maakte zij promotie tot senior executive. In 2005 heeft ze een post doctorale opleiding op het gebied van leiderschapsontwikkeling en counseling aan de Universiteit van Utrecht gedaan. In 2006 werd Anja Montijn-Groenewoud als eerste vrouw binnen Accenture benoemd tot Country Managing Director en eindverantwoordelijk voor de Nederlandse praktijk.

Ook als landendirecteur bleef zij actief in haar eigen vakgebied en vanuit haar specialisatie op utilities, werd Anja Montijn-Groenewoud in 2009 benoemd tot Managing Director voor de Resources industrie voor Benelux en Frankrijk. Vorige week werd bekend dat ze promotie heeft gemaakt: ze is nu wereldwijd verantwoordelijk voor de Management Consulting Resources tak.