Thomas de Bree versterkt been mc als Associate Partner

05 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Onlangs heeft Thomas de Bree zich vanuit zijn eigen adviesbureau als Associate Partner verbonden aan been management consulting. De Bree zal zijn ruime ervaring gaan inzetten om het klantportfolio van been mc uit te breiden en om programma's inhoudelijk vorm te geven op het gebied van continu verbeteren en portfolio management. De Bree werkte voorheen onder meer bij PA Consulting Group, Gwynt en KPMG.

Thomas de Bree is een professional met zo’n twintig jaar consultancy- en project management ervaring, op het gebied van onder meer prestatieverbetering en portfolio management, opgedaan binnen zowel de industrie als dienstverlenende sector. Aan het begin van zijn loopbaan, na het behalen van zijn MBA aan de Nyenrode Business Universiteit, begon De Bree als Office Sales Manager bij Stork en koos vervolgens voor een uitdaging in de adviesbranche. De Bree werkte vier jaar als Consultant bij accountants- en adviesorganisatie KPMG en deed ervaring op in onder meer business process redesign, CRM en ERP-implementaties. Hierna kwam hij terecht bij operations specialist Celerant Consulting (in 2013 overgenomen door Hitachi Consulting), waar hij als project manager werd aangesteld.

Na ruim drieënhalf jaar maakte hij vervolgens de overstap naar consultancybureau Gwynt, waar hij anderhalf jaar werkte en als Senior Business Associate diverse Interim en project management rollen vervulde en opdrachtgevers ondersteunde bij onder meer business transformaties en (financiële) prestatieverbetering. Hierop besloot De Bree een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij PA Consulting Group, waar hij werd aangesteld als Principal Consultant. De Bree verkocht business solutions aan opdrachtgevers binnen de industriële en financiële sector en was betrokken bij projecten voor onder meer het ministerie van Defensie, uitvaartverzekeraar DELA, en chemieconcern DSM.

In 2014 koos De Bree voor het ondernemerschap en startte hij zijn eigen adviesbureau Talud Consulting in Hilversum, dat zich richt op het realiseren van continue prestatieverbeteringen bij klanten met het oog op hun supply chain, manufacturing en administratieve processen. Ook zette De Bree zijn expertise in vanuit ESITO Consulting, een consultancy- en implementatiebureau met de focus gebieden asset management, manufacturing en supply chain. Zo was De Bree als Senior Project Manager onder meer actief als projectleider/programmamanager bij TenneT.

Onlangs besloot De Bree zich als Associate Partner te verbinden aan been management consulting (been mc), een consultancybureau uit Badhoevedorp dat zich richt op het doorvoeren van prestatieverbeteringen en het realiseren van duurzame verandering in organisaties. De Bree zal zijn ruime consultancy- project- en programma management ervaring gaan inzetten om het klantportfolio van het bureau uit te breiden en om programma's inhoudelijk vorm te geven op het gebied van continu verbeteren en portfolio management.

Op de vraag wat hem drijft in zijn werk antwoordt De Bree: “Opgeven is geen optie, dat klinkt heel stoer en ik weet van mezelf dat ik ergens voor ga, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Als het er op aan komt, wil ik er alles aan doen om een klant maximaal te helpen.” Iets wat klanten erg kunnen waarderen en ook zelf beter van worden, geeft hij aan: “Het grootste compliment dat ik heb gekregen van een klant met wie ik intensief heb samengewerkt: ‘Je bent net een echt mens’. Ik wil niet alleen de opdracht goed uitvoeren, ik wil iets verbeteren, bouwen en achterlaten waar men op terug kan grijpen en vooral het gevoel hebben dat we dat samen hebben bereikt. Daarbij is de ontwikkeling van personen met wie ik heb samengewerkt van groot belang”, besluit De Bree.