Overname Celerant Consulting door Hitachi Consulting

03 januari 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hitachi Consulting heeft het internationale adviesbureau Celerant Consulting overgenomen.

De aankoop van Celerant Consulting past in de onlangs aangekondigde strategie van IT-dienstverlener Hitachi om haar wereldwijde adviespraktijk sterk uit te breiden. Celerant Consulting wordt geïntegreerd in de “Information & Telecommunication Systems Company” business unit (ITSC) van Hitachi.

Celerant Consulting

Celerant Consulting is een van de grootste gespecialiseerde adviesbureaus in business operations en supply chain. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en is uitgegroeid tot circa 600 consultants verspreid over vijftien kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Vorig jaar is Celerant Consulting door analistenbureau Gartner benoemd tot 'Challenger' op het gebied van ‘Business Operations Consulting Services’. 

Hitachi Consulting

Hitachi Consulting is de internationale management consulting- en IT-consulting tak van Hitachi. De afdeling werd opgericht in 2000 toen Hitachi de adviespraktijk van Grant Thornton in de Verenigde Staten kocht. Sindsdien is Hitachi Consulting sterk uitgebreid in de VS dankzij diverse acquisities, waaronder de overnames van Arthur Andersen Business Consulting (2002), Dove Consulting (2005), Iteration2 (2007) en JMN Associates (2008). Vanaf 2005 richtte Hitachi zich tevens op internationale uitbreiding en heeft het kantoren geopend in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, China en India. Bij het adviesbureau werken op dit moment ongeveer 4,000 consultants.

“We zijn zeer blij met de acquisitie van Celerant Consulting. We geloven dat de toevoeging van Celerants expertise ervoor zal zorgen dat Hitachi Consulting diepere kennis en expertise aan onze klanten kan aanbieden”, zei Shinjiro Iwata, CEO van Hitachi ITSC. Phil Parr, CEO van Hitachi Consulting, voegde toe: “Door gebruik te maken van de kracht van Celerants capaciteiten, is Hitachi Consulting goed gepositioneerd om leidinggevenden te helpen bij het voorbereiden van strategische transformaties, het afronden van succesvolle organisatorische veranderprogramma’s, en als gevolg daarvan het bereiken van significante voordelen in hun bottom line.”

“Celerant Consulting werd opgericht met de filosofie dat het leveren van resultaten een obsessie moet zijn, en Hitachi Consulting deelt duidelijk deze zelfde visie”, zei Patrik Sjostedt, CEO van Celerant. “We hebben succesvolle, duurzame verandering kunnen leveren aan ’s werelds toonaangevende bedrijven gedurende ruim 25 jaar, en we kijken ernaar uit om samen te werken met alle medewerkers van Hitachi Consulting. Zo kunnen we deze zeer hoge standaards behouden en verbeteren.”