Top 10 bedrijven in Business Operations Consulting

08 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Gartner heeft voor het eerst een magic quadrant uitgebracht voor diensten op het gebied van ‘Business Operations Consulting Services’. De meest toonaangevende consultancybedrijven (‘leaders’) in Business Operations Consulting zijn de Big4 kantoren Deloitte en PwC, IBM, Accenture en Kurt Salmon.
 
Business Operations Consulting
In de definitie van Gartner omvat ‘Business Operations Consulting’ drie gebieden: product innovation en life cycle management, supply chain management (SCM) sourcing & procurement. Vakgebieden die niet zijn meegenomen in de definitie zijn o.a. strategy consulting, IT consulting, outsourcing en 'operational consulting diensten’ die niet gericht zijn op implementatie/executie. De lijst bevat alleen bedrijven die wereldwijd opereren, waardoor Nederlandse consultancykantoren actief in het Business Operations Consulting segment, zoals bijvoorbeeld Berenschot of IG&H Consulting, niet zijn meegenomen.
 
Een overzicht van de top 10 adviesbureaus in Business Operations Consulting:
 
Top 10 Business Operations Consultants 1
 
KPMG en Ernst & Young worden gezien als ‘Visionaries’, adviesbureaus die goed scoren op thought leadership maar nog een slag moeten maken in hun delivery. ‘Challengers’, kantoren die goede papieren hebben om in de komende jaren de ‘leaders’ sterk te beconcurreren, zijn BearingPoint, Celerant Consulting en PA Consulting Group.
 
Grootte van adviestakken
Uit de Gartner magic quadrant valt niet te herleiden hoe groot de operations en supply chain adviestakken zijn van adviesbureaus. Een vergelijking van Consultancy.nl, op basis van Gartner data.
 
Top 10 Business Operations Consultants 2