Kimberly Ho verruilt Capitalmind voor Annalise Market Intelligence

29 april 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onlangs is het team van Annalise Market Intelligence (Annalise) versterkt met Kimberly Ho, die is gestart als Market Intelligence Consultant. Zij is afkomstig van corporate finance kantoor Capitalmind, waar ze het afgelopen anderhalf jaar werkzaam was, in haar laatste rol als Corporate Finance Analyst. In haar nieuwe uitdaging bij de market intelligence specialist zal zij voornamelijk ondersteuning bieden bij de uitvoering van intelligence projecten.

Kimberly Ho is een young professional met enkele jaren werkervaring. Na het behalen van haar master in Strategic Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) werkte ze nog ongeveer een jaar als Research Assistant binnen INSCOPE, het innovatie onderzoeksinstituut binnen de RSM. Daar was ze betrokken bij enkele kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksprojecten naar business model innovatie, binnen de Strategic Management en Entrepreneurship afdeling van de universiteit.

Eind 2014 maakte Kimberly Ho de overstap naar Capitalmind, een internationaal corporate finance bureau met zo’n 25 medewerkers, dat uiteenlopende diensten levert variërend van M&A corporate finance advies, corporate funding en andere diensten zoals strategisch advies. Ze begon er als stagiaire en werd vervolgens aangesteld als Corporate Finance Analyst, een rol die ze het afgelopen jaar vervulde.

Onlangs was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Kimberly Ho sloot zich aan bij Annalise Market Intelligence (Annalise), een boutique consultancybureau uit Utrecht, dat zich specifiek richt op het market intelligence domein. Annalise, opgericht in 1983, levert klanten externe en feitelijke inzichten in hun externe omgeving en ondersteunt directie en management met het vertalen van die inzichten naar strategische beslissingen. Tot de klantenkring van Annalise behoren grote corporate organisaties en tientallen bedrijven in het hogere MKB segment, vertelt Sander Notenboom, Managing Director van Annalise. Met de komst van Kimberly Ho – en met de eerder dit jaar aangestelde Sylvano Aboikoni – is het bureau inmiddels gegroeid naar zo’n tien professionals.

In haar nieuwe rol ondersteunt Kimberly Ho bij de executie van intelligence projecten, waarbij haar taken variëren van deskresearch tot het valideren van onderzoeksdata, het houden van expertinterviews en de doorvertaling naar strategische scenario’s voor de klant. Gevraagd naar haar motivatie om de overstap te maken van het corporate finance domein naar het vakgebied market intelligence, geeft ze aan: “Ik wilde mij meer verdiepen in onderwerpen met meer nadruk op het strategische domein, en in het bijzonder externe strategieën. De market intelligence vraagstukken bij Annalise sluiten hier perfect op aan”.

Inmiddels, na zo’n twee maanden in dienst te zijn, kijkt Kimberly Ho terug op de eerste periode: “Ik ben vanaf dag 1 enorm goed ontvangen in het team, waardoor ik al snel mee kon draaien met projecten. Met name het aantal grote namen in het klantenbestand, voor een relatief klein bedrijf als Annalise, hebben mij zeer aangenaam verrast. Sander Notenboom laat weten verheugd te zijn over de recente versterking van het team door Kimberly Ho en voegt toe: “Ik ben erg blij met de komst van Kimberly en merk dat ze op meerdere fronten een goede aanvulling is voor het team. Ze begrijpt inhoudelijk waar het over gaat, waar onze klanten behoefte aan hebben en weet dit ook om te zetten een goede en passende projectaanpak. Daarnaast past ze als persoon goed in het team, wat voor een relatief klein bureau natuurlijk ook erg belangrijk is.”