Adviesbranche draagt steentje bij aan Projectmanagement Parade

07 april 2016 Consultancy.nl

Over twee weken vindt in het Congrescentrum NBC de 2016 editie van de Projectmanagement Parade plaats. Tijdens dit jaarlijkse event komen project-, programma-, portfoliomanagers en projectmanagement officers samen om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van projectmanagement. De adviesbranche draagt zijn steentje bij aan de 2016-editie van de Projectmanagement Parade.

Ieder jaar hosten congresorganisator CKC Seminars en IPMA Nederland (International Project Management Association), de Nederlandse branchevereniging voor projectmanagement, de Projectmanagement Parade. Op 19 april 2016 vindt het evenement voor de twaalfde keer plaats en zal het opnieuw een mix bieden van internationale (keynote*) sprekers uit het project- en programma management domein, actuele best practices, en tal van expertsessies, interactieve workshops, serious games en overige tracks.

Op het evenement komen naar verwachting zo’n 500+ professionals af uit de Nederlandse Project Management community, waaronder project-, programma-, portfoliomanagers, opdrachtgevers, adviseurs, onderzoekers, opleiders en trainers. In een uitgebreid programma voor deze bezoekers wordt tijdens de Projectmanagement Parade onder meer stilgestaan bij de eisen die aan projectmanagers van de toekomst gesteld zullen worden. Daarbij zal bijzondere aandacht uitgaan naar het centrale thema: ‘Betere projecten voor een betere wereld’ en de onderscheidende rol die projectmanagers daarin spelen.

Tijdens de Projectmanagement Parade kunnen bezoekers, al naar gelang hun interesse en vakgebied, deelnemen aan verschillende tracks om verder de diepte in gaan. Zo worden er Best Practices van o.a. Nuon, Medair, NS IT, Royal HaskoningDHV, ASML, TNO en ING gedeeld en delen verschillende experts hun kennis en ervaringen op thema’s als creatief veranderen, nieuwe tijds projectmanagement en duurzaam opleiden. Verder leren de aanwezige project managers de waarde van games en simulaties kennen tijdens de stream ‘Serious Games’.

Ook vanuit de adviesbranche worden er diverse bijdragen geleverd aan het programma van de Projectmanagement Parade. Zo verzorgt Ron Schipper, Principal Consultant bij Van Aetsveld (een van de aan het evenement verbonden partners**), de track ‘PMO – Duurzaam PM’. Op basis van zijn boek “Duurzaam Projectmanagement” zal Schipper de aanwezigen in deze sessie op interactieve wijze meenemen langs de belangrijkste onderwerpen rondom PMO. Daarnaast zal Gilbert Silvius, ook Principal Consultant bij Van Aetsveld, de expertsessie ‘Duurzaam opleiden. Wat is dat?’ verzorgen. Gerrit Koch, Projects Director bij Van Aetsveld, leidt de expertsessie ‘Het draait om balans, brede kijk en context’, waarin hij bezoekers meeneemt in de projectkeuzes waarvoor projectmanagers komen te staan.

Verder zal Jan Postema, Projectmanagement Consultant bij KPN Consulting, in het kader van de stream ‘DNRG: Onderzoek & Project Management’ de sessie ‘De effectieve stuurgroep’ verzorgen. Hierin kunnen bezoekers de wetenschappelijke kant van het projectmanagement vakgebied onderzoeken. Peter Storm en Chris Wigboldus, Senior Consultants bij AMI Consultancy, leiden de expertsessie ‘De projectmanager als transformatie manager’ en gaan in op veranderopgaven en op de wijze waarop de projectmanager deze opgaven kan managen.

Ook twee Project Managers van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV verzorgen een inhoudelijke sessie. Cok van Schooten***, Senior Project Manager bij Royal HaskoningDHV gaat in op een best practice case over lean project delivery in een programma van 35 projecten in de farmaceutische industrie. Piet Kunst, Projectmanager bij Royal HaskoningDHV****, verzorgt in het kader van de ‘DNRG: Onderzoek & Project Management’-stream de sessie ‘De hardheid van soft-skills’, waarin zal worden ingegaan op de mensgerichte aspecten van organiseren.

* Keynote sprekers dit jaar zijn Jan Rotmans, Hoogleraar Transitiekunde en autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid, en Prof. Dr. Margriet Sitskoorn, Hoogleraar Klinische Neuropsychologie.

** Aan de Projectmanagement Parade hebben zich diverse organisaties als partner verbonden: Microsoft (Founding Partner), ISES, KWD Resultaatmanagement en Van Aetsveld (Partners), Holland Innovative 
(Exposant), Delta Lloyd (Supporter), Van Haren Publishing (Business partner), Best Practice User Group, IEEE, KIVI, NGN-NGI en Projectie (Media partners).

*** Samen met Dirk Hölscher, Programma Manager bij Hölscher Projects.
**** Samen met Simon Twaalfhoven, Promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuws

Meer nieuws over