Centric levert ICT-oplossingen voor sociaal domein aan Tilburg

07 april 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De gemeente Tilburg heeft een zevenjarig contract gesloten met Centric. De ICT-dienstverlener gaat verschillende suites voor het Sociaal Domein leveren en ondersteunen, een taak die eerder werd verzorgd door concurrent PinkRoccade.

Met de keuze voor de oplossingen voor Centric wil de gemeente de dienstverlening verder verbeteren en interne processen stroomlijnen. Het betreft oplossingen voor de domeinen participatie, inkomen, minima, jeugd, leerlingenvervoer en Wmo. “Ik ben heel blij met deze langdurige samenwerking. Hiermee hebben we de volledige digitale ondersteuning voor Wmo, Participatiewet en jeugdzorg onder één dak. Alle informatie staat netjes bij elkaar, zodat we eenmaal aangeleverde gegevens makkelijk kunnen hergebruiken. Heel efficiënt dus!”, aldus Heidi Vos van de gemeente Tilburg.

Vos laat weten dat de gemeente voor Centric heeft gekozen vanwege de “bewezen standaardoplossingen” en omdat de “totaaloplossing van Centric de inwoners van Tilburg een samenhangend ondersteuningsaanbod voor het sociaal domein biedt.” Tilburg voert behalve voor de eigen burgers ook ondersteunende taken uit voor inwoners van negen omliggende gemeenten. Het gaat bijvoorbeeld om jeugdzorg voor de regio Hart van Brabant.

Michel Wolters van de gemeente Tilburg en Noor Ferket van Centric.

In een persbericht heeft de gemeente Tilburg laten weten nog dit jaar in productie te gaan met de nieuwe ondersteuning. Het getekende contract heeft een looptijd van zeven jaar met vier opties tot verlenging van twee jaar. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Centric werkt al lange tijd op diverse terreinen samen met de gemeente Tilburg aan IT-vraagstukken. Zo heeft de gemeente ook Centric-systemen in gebruik voor onder meer burgerzaken en belastingen.