Celeste Wilderom in Raad van Advies van SeederDeBoer

25 maart 2016 Consultancy.nl

SeederDeBoer heeft onlangs zijn Raad van Advies uitgebreid met Universiteit Twente hoogleraar Celeste Wilderom. Met de toevoeging van Wilderom bestaat het adviesorgaan van SeederDeBoer nu uit vier ervaren bestuurders, die vanuit diverse invalshoeken een bijdrage leveren aan de groeiambities van het consultancybureau. 

Met meer dan vijftig professionals is SeederDeBoer een middelgroot consultancybureau uit Hilversum, dat opdrachtgevers ondersteunt bij de implementatie van strategische veranderingen, complexe projecten en het managen van programma’s. Het adviesbureau, dat in 2005 werd opgericht door René Seeder en Pieter de Boer is voornamelijk actief in de financiële sector, publieke sector, de zorg en bij woningcorporaties.

Om een klankbord te bieden aan de partners van het kantoor, maakt SeederDeBoer gebruik van een Raad van Advies. Deze dient er onder meer toe om de partners van SeederDeBoer scherp te houden in hun visie, passie en creativiteit. “De Raad van Advies vertegenwoordigt een groot aantal invalshoeken en draagt daarmee vanuit een breed blikveld bij aan het realiseren van onze groeiambities”, aldus SeederDeBoer. Onlangs voegde het consultancybureau een nieuw lid toe aan de Raad van Advies: Celeste Wilderom, sinds 2000 hoogleraar Change Management & Organizational Behavior aan de Universiteit Twente. Daarvoor was zij als hoogleraar werkzaam aan de Universiteit Tilburg.

“SeederDeBoer heb ik leren kennen als een bureau met respectvolle, mensgerichte adviseurs”, vertelt Wilderom. “Zij spreken medewerkers op een normale manier aan en werken samen met hen aan nieuwe mogelijkheden voor en binnen organisaties. Vertrouwen, professionaliteit en integriteit zijn voor mij belangrijke waarden, die ik binnen SeederDeBoer terugvind.” Wilderom, die gespecialiseerd is in leiderschap en verandermanagement, voegt toe dat zij in SeederDeBoer het streven naar excellentie herkent. “Het hoogst haalbare; dit is wat ons verbindt. Dit komt onder meer tot uiting in hun gastcolleges adviesvaardigheden aan mijn Twentse klasjes, waaronder excellente (of Honours) studenten. Excelleren is een werkwoord en is weggelegd voor iedereen die daar voor open staat en de juiste mensen naderbij durft te laten komen”, legt Wilderom uit.

SeederDeBoer en Wilderom werkten al langere tijd samen. Jaarlijks reikt de Universiteit Twente de SeederDeBoer Scriptieprijs uit, een prijs die door het adviesbureau uit Hilversum wordt ondersteund. Met het oog op haar nieuwe rol binnen de Raad van Advies van SeederDeBoer zegt Wilderom: “Succesvolle veranderingen starten met effectief leiderschap. De kunst is om enerzijds dat wat goed gaat te behouden en te koesteren en anderzijds continu te verbeteren wat beter moet. Om hier met een menselijke maat versnelling of verscherping in aan te brengen heeft elke manager tegenwoordig af en toe een deskundige, externe sparringpartner nodig. Nieuwe wegen verkennen en grenzen binnen je eigen organisatie verleggen kun je niet langer alleen, daar moet je de buitenwereld bij betrekken. Een goede adviseur kan daarbij echt helpen.”

Met de toevoeging van Wilderom bestaat de Raad van Advies nu uit vier leden, naast Wilderom zijn dit: Hans Blink, Henk Huisman en Jo van Engelen. Blink heeft de afgelopen dertig jaar ruime bestuurlijke ervaring opgedaan. In 1989 richtte hij Hiltermann Lease Service op en bouwde hij zijn bestuurlijke kennis en ervaring verder uit in de wereld van autoleasing; bij Athlon Car Lease International. Huisman vervulde diverse managementposities bij nationale en internationale IT-ondernemingen. Voor hij in 2002 met pensioen ging, was hij tien jaar lid van de Raad van Bestuur van PinkRoccade. Daarna heeft hij diverse commissariaten bekleed, onder meer bij ConQuaestor en NedSense. Jo van Engelen combineert twee deeltijdhoogleraarschappen (Integrated Sustainable Solutions aan de TU Delft en Business Development aan de Rijksuniversiteit Groningen) met een aantal commissariaten en Raden van Advies. Van Engelen was in het verleden onder meer bestuurslid van de ANWB en van APG.

Nieuws

Meer nieuws over